Tiyatro Yarışması Sona Erdi

Tiyatro Yarışması Sona Erdi

Trabzon Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Liseler Arası Tiyatro Yarışması" sona erdi.


İl genelinde 10 lisenin katıldığı yarışmada birinciliği Kanuni Anadolu Lisesi "Muhteşem Süleyman" adlı Oyunla kazanırken, Beşikdüzü İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi "Töre" adlı Oyunla ikinci, Akçaabat Anadolu Lisesi "Fehim Paşa Konağı" adlı oyunla üçüncü oldu.

Yarışmada, "Ah Şu Gençler" Oyununu sahneleyen Sosyal Bilimler Lisesi edebiyat öğretmeni Semra Bal en iyi Yönetmen seçilirken, en iyi kadın oyuncu Beşikdüzü Anadolu Öğretmen Lisesi'nden İnci Nur Yazıcı, en iyi erkek oyuncu Akçaabat Anadolu Lisesi'nden Beyhan Öztürk oldu.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde yapılan ödül törenine, Trabzon Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Turan, Osman Gökhan Bali ve Ergin Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

liseler-arasi-tiyetro-yarismasi2.jpg

 

Belediye Başkan Yardımcısı Turan, kültür, tarih ve sanat şehri olan Trabzon'da önemli bir kültür ve sanat etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Tiyatroyu toplumun her düzeyine sevdirip yaygınlaştırmak, öğrencilerin sanat bilinçlerinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, gençlerin sanatsal bir ortamda üretim yapmalarını sağlamak, özgüvenlerini artırmak, sosyal bir birey olma yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlediğimiz yarışmaya katılan her okul bizim gönlümüzde birinci olmuştur. Öğrenci kardeşlerimiz sahneledikleri Oyunlarda başarılı performans gösterdiler. Belediye olarak kültür ve sanat faaliyetlerine desteğimiz bundan sonra da devam edecektir" dedi.

Yarışmada birinci olan okula 3 bin, ikinci olan okula 2 bin, üçüncü olan okula bin lira ödül verilirken, beş okula ise mansiyon ödülü olarak 500 lira verildi.

Tören, yarışmada birinciliği elde eden Kanuni Anadolu Lisesi'nin "Muhteşem Süleyman" adlı oyunu sahnelemesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat