Tiyatro Sezonu Açılıyor

Tiyatro Sezonu Açılıyor

Tiyatro Sezonu Açılıyor

BELEDİYE TİYATROSU SEZONU KOMEDİ OYUNU İLE AÇIYOR

Akçaabat Belediye Tiyatrosu Naaş-ı Muhteremler'e Hazırlanıyor

1999 yılında kurulan ve aralıksız her yıl en az bir oyunla seyirci karşısına çıkan Akçaabat Belediye Tiyatrosu, sezona " Naaş-ı Muhteremler " adlı oyunla hazırlanıyor.

Tayfun Türkili'nin yazdığı ve Osman Gümrükçü'nün yönetmenliğini yapacağı oyun; bir emekli büyükelçi ile eşinin, gazetelerdeki cinayet haberleri üzerine konuşurken, bir adamın kapılarını çalmasıyla içine girdikleri macera konu ediliyor.

Tek perdelik polisiye komedi türündeki oyunda; Bülent Mumcu, Recep Şen, Medet Cihanoğlu, Yusuf Altın, Sadık Şahin Çarkcı, Seda Yavuzyılmaz, Yağmur Hacısalihoğlu, Berat Güzeloğlu, Ömer Gedikli ve Ömer Değermenci rol alacak. Işık ve müzikte ise Çağlar Hacısalihoğlu görev yapacak.

1999 yılından beri belediye tiyatrosunun faaliyetlerine devam ettiğini belirten Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Kültürel gelişmeyi sağlayan en önemli sanat dallarından biri olan tiyatro, sanatsal oluşumu en etkin biçimde topluma aktaran araçtır ve toplumun eğitiminin, dilinin, kültürünün ve estetik duyarlılığının gelişmesi sürecine önemli katkı sağlar. Akçaabat Belediyesi olarak her alanda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız devam ederken çalışmalarımızda kültür-sanat şehri oluşumuzu referans alıyor ve bu yönde faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Uzun yıllardır ilçemizde gerçekleştirdiğimiz tiyatro programlarımız sadece yerel değil ulusal bir nitelik de kazanmıştır.” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu " 2011 yılından itibaren de Erol Günaydın Tiyatro Günleri adı altında Akçaabat'ın ve Trabzon'un kültür ve sanat hayatına renk katmaya devam ediyoruz. Bu sene oyun tercihimizi yerli oyundan yana kullandık ve Naaş-ı Muhteremler adı oyunla perdelerimizi açacağız. Oyunumuz komedi türünde ve güzel bir oyun. İnşallah daha önceki oyunlarımız gibi bu oyunumuzda beğeniyle izlenecektir. Yönetmen ve oyuncu arkadaşlarımız çalışmalarına son sürat devam ediyor. Ben de kendilerine başarılar ve kolaylıklar diliyorum." şeklinde konuştu.

t2-005.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler