Tiyatro Günleri Devam Ediyor

Tiyatro Günleri Devam Ediyor

Tiyatro Günleri Devam Ediyor

Akçaabat Belediyesince bu yıl 9.’su düzenlenen Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nde Trabzon Devlet Tiyatrosu ‘Geveze Berber’ adlı tiyatro oyunu ile tiyatro severlerle buluştu.

Ali Bey’in yazdığı, Selin Poyraz’ın yönettiği, Ahmet Uzuner, Elvan Tibukoğlu, Gülendam Rümeysa Sağlam, Ogün Kılıç, Efecan Baştürk, Gürkan Eraslan ve Mahir Elvan’ın oynadığı tiyatro oyununa; Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, STK Temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Osmanlı İmparatorluğu’nun Tanzimat Dönemi’nde geçen bu oyunda sevdiğiyle buluşmaya gitmek için hazırlanmaya başlayan Firuz Bey’in başına gelenler konu edinir. Firuz Bey, eve bir berber çağırır. Ancak eve çağırdığı berber yerine başka bir berber olan Hamdi Bey gelir. Hamdi Bey, gevezeliği ile nam salmış bir berberdir. Berberin gevezeliği nedeniyle sevdiğiyle buluşmaya geç kalan Firuz Bey,bu gecikme sebebiyle sevdiğinin babasına yakalanır ve yaşanan olaylar bu komedi hikayesini oluşturur.

akcaabat-tiyatro-001.jpgtiyatro-gunleri-suruyor2.jpgtiyatro-gunleri-suruyor1.jpg

Türlü kurnazlıkların bir araya geldiği sürprizlerle dolu bir aşk hikayesini anlatan oyun, güldürmenin yanı sıra toplumsal mesajlar da içermektedir. Oyun, toplum olarak hızlı yaşayıp her şeyi hızlı tükettiğimiz bugünlerde sevgiyi ve aşkı derinden hissederek yaşamamız gerektiğini anlatır.

Güldürüsü bol olan oyunun sonunda Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdiresi Elvan Saliha Karahasan Plaket takdim etti. Duygu ve düşüncelerini dile getiren Başkan Türkmen, “Başta; Müdire Hanım, oyun yönetmenimiz ve oyuncularımız olmak üzere herkese bu oyunla bizlere renk kattıkları için teşekkür ediyorum. Devlet tiyatroları, Trabzon için büyük bir şans ve ayrıcalıktır. Trabzon Devlet Tiyatrosu, Erol günaydın tiyatro günlerimize renk veriyorlar ve büyük bir katkıda bulunuyorlar. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Devlet tiyatrolarına bizlere renk kattıkları ve destek verdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler