Ticari Araç Sürücülerine Müjde

Ticari Araç Sürücülerine Müjde

Ticari Araç Sürücülerine Müjde

Ticaret faaliyetinde bulunan bütün şoförlerin alması zorunluluğu olduğu SRC belgesi artık Akçaabat'ta SEBAT SRC KURSU’n dan alınabilecek. 

Müdürlüğünü Erkan Altun'un yürüttüğü “Akçaabat Sebat SRC Kursu” faaliyetine başladı. Sürücüleri mağdur olmaktan kurtaracaklarını söyleyen Altun: “sürücülerimiz artık Trabzon’a ya da başka illere gitmek zorunda kalmayacaklar” dedi.

 

SRC Belgesi ile ilgili bilgi veren Altun: “SRC belgesi taksi,kamyonet, kamyon, panelvan, minibüs, çekici, otobüs vs. ticari araç kullanan şoförlerin mesleki yeterliliklerini gösteren belgedir. Şehir içi, şehirlerarası veya uluslararası yolcu yük ve eşya taşıyan veya çekici vb ticari taşıtları sevk ve idare eden kişilerin de yeterliliğini gösteren belgedir” dedi.

 

5 çeşit SRC belgesi olduğunu vurgulayan Altun: “SRC1: Uluslar arası ve yurt içi yolcu taşımacılığı, SRC2: Yurtiçi, yolcu taşımacılığı, SRC3: Uluslararası ve yurt içi eşya-kargo taşımacılığı, SRC4: Yurtiçi eşya-kargo taşımacılığı, SRC5 ise tehlikeli madde taşımacılığı yapan kişiler tarafından alınır” şeklinde konuştu.

 

Belge almak isteyenlere bilgi veren Altun: “Başvuru yapmak isteyenlerin 7 günlük SRC eğitimine katılmaları gerekiyor. Eğitime katılan sürücüler, eğitimlerini tamamladıktan sonra  Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı SRC sınavına giriş yapacaktır. Sınavda başarılı olan kursiyerlerin SRC belgeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu kişilerin kişisel bilgileri sistem üzerinden aktif hale getirilir.SRC belgesi başvurusu yapan sürücüler kimlik ve ehliyet fotokopisi diploma fotokopisi ,adli sicil kaydı ve 2 adet biometrik resim ile ilk başvurularını SRC kursumuza yaparlar” dedi.

Akçaabat'ta Pulathane İş Merkezi 6. katta hizmet veren Sebat SRC Eğitim Merkezi, SRC-1, SRC2, SRC3, SRC4 ve SRC5 Mesleki Yeterlilik Belgesi, ayrıca ÜDY1, ÜD-Y2, ÜDY3 ve ÜDY4 belgeleri ve psikoteknik danışmanlığı için de eğitim veriyor.

sebat-src-kursu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler