Tekel İşçileri Mecliste Konuşuldu

Tekel İşçileri Mecliste Konuşuldu

Tekel İşçileri Mecliste Konuşuldu

Akçaabat Belediye Meclisi Aralık ayının son toplantılarına başladı. Belediye Hasan Saka Toplantı Salonu’nda düzenlenen meclis toplantına Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim başkanlık etti.

Mecliste Tekel binasında geçmişte mağdur olan işçilerin de gündeme geldi. Konuyla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Mehmet Özbayrak, tekstil fabrikasında daha önce çalışan insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma yapılmasını önerdi. Bunun üzerine konuşan Başkan Osman Nuri Ekim,  “Bu konu ilgili firma ile yapılan anlaşmada gündeme gelmiştir. İşçiler alacakları ile ilgili konuyu mahkemeye taşımışlardır ve mahkemeler devam etmektedir. Bununla ilgili konunun gündeme geldi. İşçiler haklarını almasından yanayız. İş kanunu açıktır ve hukuk bu konuda gerekli kararı verecektir. Bu şirketle yapılan görüşmede işçilerin alacakları gündeme geldi ve işçilerin durumu ne olacak diye sorduk. Onlar da bizlere konunun mahkemede olduğunu ve mahkeme sürecinin devam ettiğini, kararı mahkemenin karar vereceğini dile getirdiler. İşçi alacaklarının ne şekilde olacağı bellidir. Biz belediye olarak çıkıp bazı şeyleri söyleyebiliriz ama benim asıl amacım 123 bin 500 kişin hakkını savunmaktır. Burada mağduriyetler doğrudur, diğer tarafta ise bataklı bir sorun vardır ve bu sorunu çözme yolunda adım atıyoruz. Çoğuldan yana karar vermeye çalışıyoruz. Diğer konuda önemlidir. Şirketle görüşüyoruz. Şirket bir revizyona gidiyor. Şu anda pasif olan bir şirket var” dedi.

Siyasi Malzeme Yapılamamsı Lazım

Başkan Ekim işçi alacaklarını siyasi malzeme yapılmasını doğru bulmadıklarını da ifade ederek “ İş kanunu bellidir. İşçilerimizin haklarını nasıl alacakları da bellidir. Ben arzu ederdim ki bunun siyasi malzeme yapılmasın. Bunu doğru bulmadım. Biz zaten bu firmadan alacaklı olan 30 kişi ile ilgili gerekli telkinleri bulunduk.  Ama şu aşamada mahkeme kararını beklemek daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Önemli olan şuan için 123 bin 500 kişinin hakkıdır. Onu biz elimizden geldiğince muhafaza etmeye çalışıyoruz” dedi.

Bunun üzerine söz alan bağımsız meclis üyesi “Tüncay Demirci, işçilerin alacaklarının haklarını ve oraya mal veren insanların haklarını savunmalıyız. Elimizde bir fırsat var ve elimizi taşın altına sokmalıyız diye düşünüyorum” dedi.

Toplantıda gündeme AK Parti ve İyi Parti grubu 17 Şubat Anadolu Lisesi’nin isminin tekrar Akçaabat Lisesi adı altında eğitime devam etmesi yönünde tavsiye etmesi kararı alınması önerisi sundu.

Meclis toplantılarına devam edilecek.

osman-nuri-ekim-012.jpgakcaabat-belediye-meclisis-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler