Tarihi Mahalleye Yol Atağı

Tarihi Mahalleye Yol Atağı

Tarihi Mahalleye Yol Atağı

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen kentin önemli turizm merkezlerinden biri olan tarihî Ortamahalle’ye ulaşım için kentsel dönüşüm projesinin düğmesine bastıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesiyle yapmayı düşündükleri projenin ilk adımını Büyükşehir Meclisinde alınan kararla başlattıklarını belirten Türkmen dönüşümle birlikte sahilden Ortamahalle’ye kadar geniş bir turizm güzergâhı oluşturmayı planladıklarını açıkladı. Türkmen şunları söyledi:

ÇARŞIDAN ORTAMAHALLE’YE TURİSTİK YOLCULUK

Ortamahalle sit alanıyla çarşıya kadar olan bölümle ilgili kentsel dönüşüm düşünüyoruz. Buradaki amacımız hem Ortamahalle’ye kolay bir ulaşım sağlamak hem de arada kalan çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak. İnsanlar çarşıdan Ortamahalle’ye turistik bir yolculuk yapılabilir. O şekilde bir çalışma yapıyoruz.

AKÇAABAT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE

Bunu Büyükşehirle birlikte yapmak istiyoruz. Projeyi devreye sokarak ancak başarabiliriz. Kararını aldık, bundan sonra çalışmayı yürütebiliriz. Kolay olmuyor. Birtakım zorluklar oluyor. Başarırsak Akçaabat için çok önemli bir proje olacak. Turizme dönük önemli adım olacak.

UZUN BİR YOL AMA BAŞLAMAK ÖNEMLİ

Akçaabat’ın merkezinden Ortamahalle’ye turistik yapılaşmalar düşünüyoruz. Alışveriş, konaklama yerlerinin içinde bulunduğu yeni sokaklar planlıyoruz. Düşüncemiz çok güzel ama biraz uzun yol ama başlamak önemli. Bir yerden başlayalım bir şekilde sonuca ulaşırız. Oradaki gayrimenkul sahipleriyle onların da lehine olacak şekilde anlaşmak istiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler