Tarihe Işık Tutan Belgesel Ağlattı

Tarihe Işık Tutan Belgesel Ağlattı

Tarihe Işık Tutan Belgesel Ağlattı

Akçaabat  Belediyesi'nce hazırlatılan "Rus İşgali ve Muhacirlik" konulu belgeselin tanıtımı gerçekleşti.

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde gerçekleşen tanıtım programına, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tanıtım töreninde konuşan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat'ın tarihine ışık tutan güzel bir belgesel hazırlandığını belirtti. Şenel " Akçaabat tarihinde çok önemli bir yer tutan Rus işgali ve muhacirlik belgeselde güzel bir şekilde anlatılmış. Bu yaşananlardan ders çıkartarak gelecek için daha sağlam ve güçlü olmamız gerektiğini çıkartmalıyız" dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise, belgeselde emeği geçenlere teşekkür ederek, belgesel yönetmeni Atilla Alp Bölükbaşı'na plaket takdim etti.

Yönetmenliğini Atilla Alp Bölükbaşı'nın yaptığı "Rus İşgali ve Muhacirlik" konulu belgesel izlendi. Belgeselde 1916’da Akçaabat'ın  fiili olarak Rus işgaline uğradığı ve işgal sırasında bölgeden  vatandaşların muhacir olarak göç edilmesini anlatıyor.

Belgesel  sırasında bazı vatandaşların duygulu anlar yaşadıkları görüldü.

belgesel.jpg

muhacirlik-ve-goc-isgali-tanitimi.jpgmuhacirlik-ve-goc-isgali-tanitimi1.jpgmuhacirlik-ve-goc-isgali-tanitimi2.jpgmuhacirlik-ve-goc-isgali-tanitimi3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler