Tarakçı'dan TOKİ Cevabı

Tarakçı'dan TOKİ Cevabı

DSP Trabzon İl Başkanı Sibel Suiçmez’in Yıldızlı Belediyesi’yle ilgili suçlamalarına Belediye Başkanı Yahya Tarakçı, jet hızıyla cevap verdi. Tarakçı, “Plan sahteydi, doğrusunu yapıyoruz. Sayın Başkan önce doğru bilgilensin” dedi.

DSP Trabzon İl Başkanı Sibel Suiçmez’in Yıldızlı Belediyesi’yle ilgili suçlamalarına Belediye Başkanı Yahya Tarakçı, jet hızıyla cevap verdi. Tarakçı, “Plan sahteydi, doğrusunu yapıyoruz. Sayın Başkan önce doğru bilgilensin” dedi.

 

Demokratik Sol Parti (DSP) Trabzon İl Başkanı Sibel Suiçmez’in Yıldızlı Belediyesi’nde imar rantı olduğu ve bu nedenle de müfettiş talebinde bulunacaklarına yönelik açıklamalarına Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya Tarakçı, cevap verdi.

Tarakçı, Yıldızlı Belediyesi’nin geçmişte yapılan sahte bir imar planıyla idare edildiğini ifade ederek, "Yıldızlı Belediyesi’nin eski başkanı maalesef düzgün bir plan yapmamış. Biz şu anda bir plan yapma aşamasındayız. Tabi bu planları yaparken her şey vatandaşın gönlüne göre olmuyor. Park, bahçe, yol veya altyapı tesisleri vatandaşın arazisine denk düşünce tabi ki feryat ediyor. Bu doğaldır. Ancak eski plan maalesef sahteydi. Vatandaş maalesef aldatılmış ve kandırılmış. Sahte bir planla Yıldızlı götürülmeye çalışıldı. Tabi vatandaşlar mahkemeye başvurunca her şey ortaya çıktı. Biz şimdi imar planının yenisini ve doğrusunu yapıyoruz" dedi.

DSP’nin ‘Yıldızlı Belediyesi’nde imar rantı var’ şeklindeki iddialarının da yersiz olduğunu ifade eden Tarakçı, "Suç duyurusunda bulunsunlar, müfettiş istesinler. Yıldızlı Belediyesi’nde birine ya da birilerine rant sağlamak gibi bir olay yoktur, söz konusu da değildir. Zaten ben böyle bir şey olsa bunun gereğini de ben yaparım. Öyle bir şeye izin vermem. Biz işimizi en doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz. İmar planı yapmak belediyenin görevidir. Yıldızlı bir şehir oluyor. Yıldızlı’ya yakışır modern bir plan yapıyoruz" dedi.

Özellikle imar uygulamalarında yanlış yapma gibi bir lükslerinin olmadığını da belirten Tarakçı, "Halkımız hakkını arayabilir, bu en doğal haktır. Ancak hak ararken birilerini de rencide etmemek gerekir. Biz şu anda bir doktor misali çalışıyoruz. Tedavi sürecinde halkımızı acıtmış veya incitmiş olabiliriz ama önümüzdeki süreçte bu tedaviyi tamamlayacağız ve iyi bir sonuç ortaya çıkaracağız. Doktorluk vazifemizi en iyi şekilde yerine getirmiş olacağız. Bizim burada yanlış yapma gibi bir lüksümüz olamaz. Sonuçta biz oraya seçimle gelen insanlarız. Böyle bir şey yapsak bizi seçen vatandaş bir daha seçer mi?" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler