Tacettin Dergahından Yükselen Destan

Tacettin Dergahından Yükselen Destan

Mhp, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı

   Milli mücadelenin sembolü İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. Yıldönümü dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar, kutlama mesajı yayınladı.

 

Miraç Çınar mesajında “Milli heyecanımızı koruyan, milli azim ve imanımızı besleyen, milli şuurumuzu hep zinde tutan, kahraman Türk ordusuna ve Türk milletine ithaf edilen bir nevi milli destanımız olan İstiklal Marşımızın Kabulünün 94. yıldönümünü gururla idrak etmekteyiz.

  Milli mücadele yıllarında Burdur milletvekili, vaiz, hafız ve aynı zamanda öğretmen olan ‘Milli şairimiz’ Mehmet Akif ERSOY tarafından Ankara’da Tacettin dergâhında kaleme alınmıştır. Bu milli destanımız o zor şartlarda verilen istiklal mücadelesini temsil eden bir ruh olma özelliği taşımaktadır. Bu ruh maziden atiye Türk-İslam kültür ve medeniyetinin tezahürü olan bir ruhtur ve dinamik olarak her daim yaşanıp yaşatılacaktır. Yaşatılmalıdır…

   Maalesef günümüzde bir nevi o günlerde ecdadımızın bütün benlikleriyle vermiş oldukları istiklal mücadelesinin bir benzerini yaşamaktayız. Ülkemizi yöneten irade bu duruma sessiz kalmaktadır. Milletimizin sinirleri ile oynanmış, milletimiz kamplaştırılmış, kutuplaştırılmış adeta insanımız durağanlaştırılmıştır. Mevcut bu durum milliyetleri belli olmayan içeride ve dışarıdaki bazı aktörler tarafından kirli bir oyun olarak sahnelenmektedir. Vatanına bütün benlikleriyle bağlı olan Türk Milliyetçileri olarak bizler;  sahnelenen bu oyunların izleyicileri olmadık, olmayacağız. Mücadelemiz ecdat şuuru ile milli mücadele ruhu şeklinde son nefer, son nefes sürecektir.

  Vatan Şairimiz Akif’in ‘O’nu milletimize ve kahraman ordumuza hediye ettim. Zaten o milletin eseridir, milletin malıdır. Ben yalnız gördüğümü yazdım.’ diyerek bu milli destanımıza atfettiği değerin bilincinde olmak dileğiyle, Türk Milliyetçileri olarak İstiklal marşımızın kaleme alınışının 94. Yıldönümünü bütün  kalbi duygularımızla kutlar, sayılar sunarım” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler