Suya Zam Geldi

Suya Zam Geldi

Suya Zam Geldi

TİSKİ Genel Kurulu toplantısı bugün gerçekleşti. Yapılan toplantıda 2021 mali yılı yatırım programı ve 2021 mali yılı performans programı oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda oy çokluğu ile alınan kararla Trabzon'da suya yüzde 12 zam yapıldı.

Tarifeler ve abone hizmetleri yönetmeliği görüşmelerinde CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin "Borcunu ödemeyenin suyu kapatılır diye bir madde insan haklarına aykırıdır. Su evrensel bir haktır. Herkes kullandığı suyun parasını ödemelidir. Ama bu ibarenin konutlar hariç olarak görüşülmesi gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşın kullandığı suya, pandemi döneminde sürekli ellerinizi yıkayın, temiz olun derken yüzde 12 zam yaptık. Şimdi biz bindiğimiz dalı kesiyoruz. Konutlarda ücret 4.31’e çıkarılacak. Bu vergilerle daha da artacak. Benim önerim konutlarda zam yapılmaması yönündedir. " dedi.

İyi Parti üyesi Aslan Güner de "Büyükşehirde bu artışı yüzde 10 olarak yapmıştık. Buradaki yüzde 12 olan oranın yüzde 10 olmasını ve konutlarda zam olmamasını talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman bu görüşlere yanıt vererek "Bu uygulama bütün belediyelerde aynıdır. Konut hariç yazıldığı takdirde tahsilatlarda sıkıntı yaşanır." dedi.

Görüşmelerin ardından ilgili madde oy birliği ile kabul edildi. Yalnızca iki kişi oylamada ret oyu verdi. Kabul edilen madde ile birlikte su yüzde 12 zamlanırken vergisiz ham hali 4.31 TL oldu.

Ayrıca köy ve beldelerden mahalleye dönüşen bölgelerde yüzde 70 indirim uygulanacak.

Haber61

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler