Sudaki Hayat Işığım Projesi

Sudaki Hayat Işığım Projesi

Belediyeden Spor Malzemesi Desteği

Trabzon Valiliği Koordinesinde; Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Akçaabat Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Hayat Işığım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Okul ismi paydaşlığında uygulanan” SUDAKİ HAYAT IŞIĞIM’’ projenin kapsamında Atletizm, Judo, Okçuluk branşlarında faaliyet gösteren özel öğrencilere Akçaabat Belediye Başkanlığı tarafından malzeme yardımında bulunuldu.

Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirerek sporu bir araç olarak kullanıp çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamak, fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine katkıda bulunmak, cesaretlerini sergilemelerine, ve spor dışında çeşitli etkinliklerle toplumla ilişkilerini güçlendirerek sosyal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen ‘SUDAKİ HAYAT IŞIĞIM’ projesinin protokolü Akçaabat Kaymakamlığında düzenlenen törenle imzalanmıştı.

Protokolün imzalanmasının ardından engelli minik sporculara Söğütlü Atletizm sahasında Akçaabat Belediyesi’nin desteğiyle temin edilen çeşitli spor malzemeleri hediye edildi.

Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü binasında gerçekleşen törene Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, Akçaabat Belediye Spor İşleri Müdürü Ahmet Murat Baş, Akçaabat Hayat Işığım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Kurucusu Emrah Özalp ile eğitici Sena Nur Çivil katıldı.

Eğitim öğretim süresi boyunca devam edecek olan proje kapsamında öğrenciler Atletizm, Judo, Okçuluk ve Yüzme branşlarında eğitim görecekler ve sahaya ulaşımları. Akçaabat Belediyesi tarafından sağlanacak.

Sudaki Hayat Işığım projesi hakkında duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Gençlik ve Spor Müdürü Engin Uzun, “Özel eğitim gerektiren çocukların hayata katılmalarına destek olmayı hedeflediğimiz bu projeye katkı sağlayan Akçaabat Kaymakamlığı’na ve Akçaabat Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Çeşitli branşlarda spor yapabilme imkanı bulan engelli minik sporcularımız sporla daha çok sosyalleşecektir ve bu projeler sayesinde çocukların hayatları değişecektir.” İfadelerini kullandı.

e.jpge2-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler