Spor Lisesi Yargıya Taşınıyor

Spor Lisesi Yargıya Taşınıyor

Akçaabat'ta Yapılacak Spor Lisesi Yargıya Taşınıyor

Trabzon'da yapılacak spor lisesi yargıya taşınıyor

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Söğütlü Mahallesinde yapılacak Spor Lisesi, yargıya taşınıyor. Ortahisar  Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda ASKF Başkanı olan Burhan Cahit Erdem, “Vali bey beni aramıştı ama bir aydır sağ olsun, çağırıp da görüşmedi. Devletin sözü demek ki bu kadarmış. Ben itiraz ediyorum ondan sonra yargıya taşıyacağımı özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantıları bugün devam etti. Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, başkanlığında toplanan Belediye meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen maddeler görüşüldü.  Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Söğütlü Mahallesinde yapılması planlanan Spor Lisesi, bugün ki belediye meclisinde yine tartışma yarattı. Söğütlü Mahallesinde, bu yıl içinde yeniden düzenlenerek hizmete giren ve Akçaabat Sebat, dahil ilçede ki bir çok kulübün antrenman ve maçlarını oynadığı sahanın yıkılarak yerine yapılacak Spor Lisesine bugün itiraz geldi.  Büyükşehir Belediye Meclisinin burada ki kulüplere alternatif yer bulunması kaydıyla  Ekim ayında onayladığı maddeye yapılan itiraz bugün görüşülürken Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem dikkat çekici ifadelerde bulundu.

 İTİRAZ EDİYORUM, YARGIYA TAŞIYACAĞIM

Aynı zamanda Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı da olan Erdem, maddenin onaylandığı gün mecliste bulunmadığını kaydederken, ”Benim itiraz ettiğim konu. Ama ben burada yokken meclisten geçti. Aynı konuları tekrar konuşmak istemiyorum. Buna itiraz ediyorum. Vali bey beni aramıştı ama bir aydır sağ olsun, çağırıp da görüşmedim. Devletin sözü demek ki bu kadarmış. Ben itiraz ediyorum ondan sonra yargıya taşıyacağımı özellikle belirtmek istiyorum” dedi. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU, ARAŞTIRMA YAPMIŞTI

Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, o dönem yaşanan süreci anlatırken, ilçede ki spor sahalarını incelediğini, Akyazı’da ki tesisler için Trabzonspor sorumluları ile görüştüğünü aktardı.  Vali Yücel Yavuz ile de  o süreçte yaptığı konuşmayı aktaran Başkan Gümrükçüoğlu, Vali Yücel Yavuz’un sporcuların ve kulüplerin çalışmalara devam etmesi için her türlü tedbirin uygulayamaya sokulacağını aktardığını ifade etti. 

AKÇAABAT’TA Kİ SPOR TESİSLERİNİN EKSİKLİKLERİ

Bunun üzerine Erdem, “Konuşmak istemiyordum ama zorunda kalıyorum Ben, bu tesisin burada yapılmasını çok yanlış olduğunu ifade ettim. Arkasından da vali beye şunu söyledim: “Sayın Valim, 18 trilyon liralık bu yatırımı yapmak istiyor musunuz? İstiyorsunuz. Buyurun yapın ancak, 1 trilyon, 1,5 trilyonluk yatırımla Akçaabat’ta ki spor tesislerinin bazı sorunlarını çözeceksiniz. Orayı yapın ondan sonra burayı yıkın. Bu çocukları sokağa atamayız. “Yok efendim biz sözüz” sözle beraber iş yapmaya kalktığımızda başka noktalar mecralara gidiyor. Bakın orada şuanda müsabakalar oynanıyor. Yarın ihale yapıldığı zaman o çocuklar kapının önüne konacaklar. Tıpkı Boztepe’de olduğu gibi. Ben bu aynı durumu sizin de yaşamamanızı, kendimin de yaşamamasını istiyorum. Siz o gün duyarlı davrandınız. Teşekkür ediyorum. Şefik bey de “Sizde haklısınız ama…” Amadan sonrası iyi değil bizim için. Bakın orada alt yapıları olan sporcu kardeşlerimiz, kulüplerimiz var. Malzemelerini soyunma odaları var oraya koyuyor, çamaşır makinesi var yıkıyorlar. Bunlar bu malzemeleri bu malzemeleri evinin odasına mı koymak zorunda kalacak. Burayı devlet yaptı. 

1 AY GEÇTİ VALİ BENİ ARAMADI

Ama ben buna rağmen şunu söylüyorum.  Sayın Valim ne zaman görüşelim. Dedi ki Pazartesi görüşelim. Biz yatırımın yapılmasına karşı çıkmıyoruz. Ama şurada basit bazı şeyler var. Bunları yapalım çocukları oraya taşıyalım burada istediğiniz yatırımı yapın dedik.  Aradan 1 ay geçti ne vali bey ne de başka biri beni aradı.  O yüzden ben şunu söylemek istiyorum. Laflar havada kalıyor, onun için yerine gelmiyor. Sayın Başkanım tesislerle ilgili bazı konuşmalar oldu ama sıkıntı yaşadık.  Ben Akçaabat’ı gezdim dolandım orada yapılması gerekenlerle ilgili rapor hazırladım. Kendim gidip bunları hazırlıyorum ki daha kolay kimse mağdur olmasın. İş karşıya geçti, ondan sonrası tufan olmamalı. Ben itirazımı yine yasal haklarım kaybolmasın diye yapıyorum. Görüşmek isteyenler varsa görüşelim, çözüm yolunu beraber arayalım.Orada hukuki yönden sıkıntılar var. Yarın güdeme gelecek” dedi. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU, VALİ YAVUZ İLE GÖRÜŞECEK

Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, “Ben sizin konuşmanızdan istifade bulundum. Meclisten sonra sayın valimizle görüşeceğim. "Sayın Valim, böyle böyle bir şey var. Belki yoğunluk oldu, belki özel kalem bir şekilde unuttu. Böyle bir husus geçti. Sizde sayın üyemizi çağırın, isterseniz beni de çağırın, Akçaabat Belediye başkanımız Şefik Türkmen’i de.. Öğrenmekte fayda var. Siz bana bir şey söylersiniz, ben size bir şey söylerim yoksa herkes bildiği ile kalır” dedi.  Bunun üzerine Erdem, “Sayın Başkanım bize söyleyeceğim bir şey yok. İz gereğini yaptınız zaten… “ dedi.  itiraz mecliste ki görüşmelerin ardından oy çokluğu ile reddedildi.

Kaynak:61saat

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler