Söz Sırası Seçmende

Söz Sırası Seçmende

Söz Sırası Seçmende

SÖZ SIRASI SEÇMENDE

 

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde söz sırası seçmene geldi.

 

OY KULLANMA 07.00-16.00 ARASI

Yüksek seçim Kurulu’nun aldığı karar uyarınca Akçaabatlı seçmenler 31 Mart 2019 Pazar günü saat 07.00’den itibaren sandıklarda oy kullanmaya başlayacaklar. Trabzon genelinde oy verme işlemi saat 16.00’da sona erecek.

 

Akçaabat’ta seçmen niteliğine sahip 90 bin 283 kişiden, usulsüz nakil yaptıkları gerekçesiyle seçmenlikleri dondurulan 646 kişinin haricinde 89 bin 637 seçmen oy kullanacak. Seçmenler oylarını üzerinde TC kimlik numaralarının yazılı olduğu geçerli bir kimliği ibraz ederek 338 sandıkta kullanacaklar

 

OYLAR TEK ZARFA

Akçaabatlı seçmenler “büyükşehir belediye başkanı”, “belediye başkanı”, “belediye meclis üyeliği” ile “muhtarlık ve ihtiyar heyeti” için oy kullanacaklar. Kullanılan 4 oy tek bir zarfa konularak sandığa atılacak.

 

BAŞKANLIK İÇİN 5 ADAY

Akçaabat’ta belediye başkanı olabilmek için 5 aday yarışacak. Cumhur İttifakı’nın adayı Osman Nuri Ekim AK Parti’den, Millet İttifakı’nın adayı Osman Akbulut İYİ Parti’den, Osman Tuğrul Gazi Bayram Saadet Partisi’nden, Ferhat Yanık da Bağımsız Türkiye Partisi’nden seçime girecek. Okan Koç ise bağımsız olarak seçmenin oylarına talip oldu.

 

MECLİS İÇİN 128 ADAY

Akçaabat Belediye Meclisi için AK Parti, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Bağımsız Türkiye Partisi 31’er aday gösterirken Büyük Birlik Partisi Ayhan Civelek’le, Türkiye Komünist Partisi Kazım Yıldırım’la, Vatan Partisi de Halit Kurt’la seçime girecek. Adnan Güven ise bağımsız olarak meclise girmeye çalışacak.

 

MUHTARLIKLARDA KIYASIYA REKABET

Akçaabat’ta seçim heyecanı muhtarlıklarda da zirve yapacak. Neredeyse her mahalleden en az 3 adayın çıktığı Akçaabat’ta seçimin sonunda 71 adayın yüzü gülecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler