Soylu’dan seçim yorumu...

Soylu’dan seçim yorumu...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu’dan seçim yorumu...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu’dan seçim yorumu...

VERİLEN MESAJI İYİ OKUMALIYIZ

AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, 7 Haziran seçim sonuçlarının AK Parti'ye düşünme fırsatı verdiğini söyledi. Milletin, AK Parti'ye yüzde 41'lik bir oy oranı verdiğini ve bu mesajın iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Soylu, AK Parti'yi dışarıda tutacak tek bir koalisyon seçeneğinin bulunduğunu, onun dışındaki tüm senaryolarda AK Parti'nin yer aldığını söyledi.

AK PARTİ SİSTEMİN OMURGASIDIR

SOYLU milletin bu seçimlerde AK Parti'ye ‘Sen sistemin omurgasısın’ mesajı verdiğini kaydederek, “Millet, ‘Seni iktidara getirdiğim yüzde 34'ten daha fazla oy veriyorum.’ dedi. Yüzde 41 oy verdi de geri kalan yüzde 59 bir daha size oy vermeyecek’ diye bir şey yok. Sonraki seçimde bu oran 45-46'ya da çıkabilir, daha aşağı da inebilir. Vatandaş statik durmaz” şeklinde konuştu.

AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, 7 Haziran seçim sonuçlarının AK Parti'ye düşünme fırsatı verdiğini söyledi. Milletin, bu amaçla AK Parti'ye yüzde 41'lik bir oy oranı verdiğini ve bu mesajın iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Soylu, AK Parti'yi dışarıda tutacak tek bir koalisyon seçeneğinin bulunduğunu, onun dışındaki tüm senaryolarda AK Parti'nin yer aldığını söyledi.

Bir TV’de soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, seçim sonuçlarını ve koalisyon tartışmalarını yorumladı. Seçim sonuçlarının AK Parti açısından bir sorgulama konusu olduğunu kaydeden Soylu, AK Parti'yi dışarıda tutacak tek bir koalisyon seçeneğinin bulunduğunu söyledi. Koalisyon konusunda hem AK Parti'nin hem de diğer partilerin bazı çekincelerinin olabileceğini, bunun da normal karşılanması gerektiğini kaydeden Soylu, şöyle konuştu; “13 yıllık bir yükseliş var. Bunu millet yaptı, AK Parti öncülüğünü ve sözcülüğünü yaptı. Millet bu seçimlerde AK Parti'ye ‘Sen sistemin omurgasısın.’ mesajı verdi. ‘Seni iktidara getirdiğim yüzde 34'ten daha fazla oy veriyorum.’ dedi. Yüzde 41 oy verdi de geri kalan yüzde 59 bir daha size oy vermeyecek diye bir şey yok. Sonraki seçimde bu oran 45-46'ya da çıkabilir, daha aşağı da inebilir. Vatandaş statik durmaz.

AK PARTİ'SİZ TEK BİR KOALİSYON SEÇENEĞİ VAR

Milletin AK Parti'yi oturttuğu yer vazgeçilmez bir yerdir. AK Parti dışında tek bir koalisyon ihtimali var. Onun dışındaki bütün seçenekler AK Partili seçeneklerdir. Millet ‘Seni beğeniyorum, icraatlarını beğeniyorum, halka yaklaşımını beğeniyorum, birçok şeyini beğeniyorum, ama şimdi dur biraz düşün, sana niye 41 verdim?’ dedi. Bu da AK Parti için bir fırsattır. 7 Haziran'ın temel önermesi buradan bir çözüm üretilmesi talebidir. Millet AK Parti'ye ‘Nasıl bi çok sorunu çözdüysen bunu da çöz.’ demiş oldu.

CHP'NİN YERİNDE OLSAYDIK İKTİDAR HESABI YAPMAZDIK

AK Parti kendine bakarak bir siyasi hesap içine girmez. AK Parti ülkenin ihtiyaçlarına, gerçeklerine bakar. Milli iradenin çıkardığı sonuca bakar. İlla iktidar olmak gibi tavrımız olamaz, bunu millet ortaya koyar. Eğer yüzde 35 oy alsaydık, ya da CHP'nin yerinde olsaydık iktidar hesabı yapabilir miydik? AK Parti koalisyon görüşmelerinde ilkelerinden vazgeçmez. Diplomatik girişimler olabilir, olmuştur. Ama bu sürecin beklentilere uygun olmasını sağlamak zorundayız.

ERDOĞAN SEÇİM, DAVUTOĞLU KOALİSYON MU İSTİYOR?

 

AK Parti tek başına karar almak konusunda bir alışkanlığa sahip. 13 yıldır tek başına iktidar. Ama koalisyonda ortağınızın da sözü olacak. AK Parti'nin bundan çekinmesi çok doğal. Burada tabanınız da, bazı siyasi aktörler de çekince içinde olabilir doğal olarak. Ama sonuçta ortada bir yüzde 41 gerçeği var.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler