Soylu Akçaabatla Buluştu

Soylu Akçaabatla Buluştu

Soylu Akçaabatla Buluştu

Demirtaş'ın ve HDP'nin iki yüzlü siyaset izlediğini savunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ''İçimiz yanıyor, milletimizin sabrına sığınıyoruz ama ifade etmeliyiz ki, biz bir tek çakıl taşı kimseye vermeyiz. Onların zihniyetinin ne olduğunu biliyoruz ve şu da açıktır ki, son bir terörist silahları ile bu toprakları terk edene kadar bu mücadele sona ermeyecek'' dedi.

Soylu, Akçaabat ilçesindeki esnaf ve vatandaşla bir araya gelerek, bir süre sohbet etti.

suleyman-soylu-kahvalti.jpg

suleyman-soylu-kahvalti2.jpg

Esnaf ile vatandaşın sorun ve isteklerini dinleyen Soylu, burada yaptığı açıklamada, demokrasi tanımlarını, milli irade tanımlarını, demokratik hak ve özgürlük tanımlarını yanlış yerden ele alanların, bugün yanlış yaptıklarının hala farkında olmadıklarını söyledi.

suleyman-soylu-kahvalti1.jpg

Soylu, İstanbul'da dün yapılan barış mitingine de değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''HDP'nin Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bu barış mitinginde barış çağrısı yapıyor. İnsanın dilinin söylediği ile kalbinin söylediği eğer bir olursa bu doğru insandır. Dilinin söylediği ile kalbinin söylediği bir olmazsa bizim inancımızda bunun tanımı münafıktır. Siz bir taraftan bizim evlatlarımızı teröristlerinize şehit ettireceksiniz ve eş başkanın, PKK'nın bir özgürlük mücadelesi örgüt olduğunu sen barış mitingini yaparken diğer taraftan söyleyecek, aslında açık açık bir proje yürüttüğünü ifade edecek, sonra da İstanbul'un göbeğinde insanların gözüne baka baka bir yalan hikaye kuracaksın. Milletimizin bu palavralara karnı toktur ve devletimizi ve bugünkü kararlılığımızı, bu palavralarla birlikte geri durdurmaya çalışacak olan varsa bunlar da beyhude arayışlar içerisindedir.''

SADECE PKK DEMİYORUM HDP DE SİLAH BIRAKMALIDIR

Süleyman Soylu, terörle mücadelede kararlılıklarından vazgeçmeyeceklerine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

''Dün söyledim, bugün de söylüyorum. HDP, silah bırakmalıdır. Sadece PKK, KCK demiyorum, HDP de silah bırakmalıdır. Böyle yan kuruluşlarıyla beraber bir taraftan iki kaşıkla yemek yiyeceksin. Bir kaşıkla güya siyaset yapacaksın, 'demokrasi alanı içinde mücadele ediyorum' diyeceksin, diğer taraftan da halkı elinde silahla beraber, silahlı terör örgütleriyle beraber sıkıştığın zaman müracaat ettiğin terör örgütünün Avrupa'daki sözde liderlerine gidip 'aman' dileyeceksin. Oradan dünyadaki birtakım uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunacaksın. Ülkemi, milletimi, devletimi şikayet edeceksin, ondan sonra da burada gelip barış havarisi kesileceksin.''

''Senin barış havariliğine herkesin karnı tok'' diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Senin ne yaptığın, ne ortaya koyduğun, bugün açık bir şekilde belli olmaktadır. Bunun için bu hareketler sürecektir. Bunu burada net bir şekilde söylüyorum. İçimiz yanıyor, milletimizin sabrına sığınıyoruz ama ifade etmeliyiz ki, biz bir tek çakıl taşı kimseye vermeyiz. Onların zihniyetinin ne olduğunu biliyoruz ve şu da açıktır ki, son bir terörist silahları ile bu toprakları terk edene kadar bu mücadele sona ermeyecek."

DEMOKRASİ BİR KULLAN AT REJİMİ DEĞİLDİR

Devletin iyi niyetinin ve milletin yüce gönlünün yanlış anlaşıldığını ifade eden Soylu, ''Hiç kimsenin endişesi olmasın. Demokrasi Türkiye'de vazgeçilmeyecek ve sonuna kadar da yükselmesi ve büyümesi için gayret gösterilecek. Bu bizim en önemli gelecek perspektifimizdir ama demokrasiyi kimseye bir Truva atı olarak kullandırmayız'' dedi. Soylu, demokrasinin bir "kullan at rejimi" de olmadığına dikkati çekerek, ''Demokrasi kimsenin oyuncağı da değildir. Onun için Türkiye Cumhuriyeti devletini yanlış anladılar'' diye konuştu.

İKTİDARA KÖR DÜĞÜM İLE BAĞLI DEĞİLİZ

Hükümet kurma çalışmaları ile Türkiye'yi terörden arındırmak için ortaya koydukları kararlılığı da sürdürdüklerini anlatan Soylu, şunları aktardı:

''Türkiye'de bir eksiklik, bir kaos bugün bulunmamaktadır. Hükümet kurma çalışmalarımızda Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam üstü bir araya gelecek. Bu koalisyon çalışmaları perspektifinde daha önceki istikşafı görüşmelerin değerlendirileceği bir toplantı gerçekleştirecek. Burada samimiyetle bugüne kadar adım attık."

Soylu, iktidara kör düğüm ile bağlı olmadıklarını söyleyerek, ''Bizi iktidara getiren de iktidarda bırakacak olan da iktidardan muhalefet görevine verecek olan da milletin kendisidir. Biz milletin kararına son derece saygılıyız çünkü demokrasi denilen bu rejimin kurucusu da savunucusu da koruyucusu da millettir. İnşallah yakın zamanda bu açıklığa kavuşacak'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Soylu, Yomra ilçesine geçerek Hükümet Konağı'nda ilçede işadamı Emre Aksoy tarafından yaptırılacak öğretmenevinin protokol imza törenine katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset