Son 5 seçimde ilk

Son 5 seçimde ilk

Son 5 seçimde ilk

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) son 5 genel seçimden bu yana ilk kez Akçaabat’tan milletvekili adayı çıkmadı. 115 binin üzerindeki nüfusu ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan 84 474 seçmen sayısı ile bir milletvekili çıkarabilecek olan Akçaabat’tan milletvekili adayı çıkmaması ilginç karşılandı.

LİSTEDE 3 AKÇAABATLI BİLE OLDU

1999 seçimlerinde gerçekleştirilen önseçimde Hikmet Yılmaz listeye girerken, 2002 seçimlerinde 3 Akçaabatlı listede yer aldı. Azmi Yetim ikinci sırayı alırken, Hikmet Yılmaz ve Osman Akbulut aynı listede yer aldı. 2007 seçimlerinde listede iki Akçaabatlı aday vardı: Azmi Yetim ve Şener Pul. 2011 seçimlerine gelindiğinde ise ikinci sırada Halil Memiş ve Osman Karaduman iki Akçaabatlı olarak listede yer aldı.

2 AKÇAABATLI DA ADAY ADAYI OLMADI

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde, son dört seçimde ikinci sırayı alan Akçaabat bu kez dördüncü sıraya atılırken, listede iki Akçaabatlı yer aldı. Hasan Akyüz dördüncü sıra adayı olurken, bir diğer Akçaabatlı Hikmet Yılmaz da listede yer aldı. 1 Kasım’da yapılacak erken seçim için ise hiçbir Akçaabatlı ‘aday adaylık’ başvurusunda bulunmazken, listeye de herhangi bir Akçaabatlı yerleştirilmedi. 

Haber: Berkant Parlak / Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset