Sokak Futbolu Akçaabat'ta Başlıyor

Sokak Futbolu Akçaabat'ta Başlıyor

Trabzon ASKF tarafından organize edilen “ üç korner bir penaltı " sloganı ile sokak futbolu şölenine Akçaabat’ta başlıyor.

 

Trabzon ASKF tarafından organize edilen turnuva 6 Temmuz Pazar günü derecik mahallesinde saat 14.00 da başlayacak olan sokak futbolu için ASKF yönetim kurulu Akçaabat’ta bir dizi incelemelerde bulundu. İlk olarak ilçe Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy’u makamında ziyaret eden heyet ardından Akçaabat belediye başkan vekili Hayrullah Erdem’i ziyaret etti. Heyet Akçaabat Yeni Haber gazetesi sahibi ve gelen yönetmeni İsmail Topal’ı ziyaret etti.

Organizasyonun mimarı Trabzon ASKF Yönetim Kurulu Adına Başkan Burhan Cahit Erdem “Sokakta, betonlarda, boş arsalarda, okul önlerinde hatta asfaltta futbol oynayarak büyüyen bir neslin çocuklarıyız. Trabzon futbolu hala daha dozer Cemilleri, Kadirleri, Necatileri daha ismini veremediğim ve Avni Aker ‘de resimleri asılı birçok değerleri konuşup onları arıyorsa onların nerelerde yetiştiğini bilmelidirler. Toprak, beton ya da beton gibi toprak sahalarda büyüyen ve hala daha oynadıkları futbol ve tekniklerini tüm Trabzon’da Türkiye’de konuşturan bu futbol duayenlerinden yok olan sokak aralarından futbol geleneğimizi herkesin bir kez daha düşünmesini istiyorum. Bu organizasyonda ki asıl amacımızda bu öze dönüşü, o ruhu geri getirmektir. Bu yıl 5 bölgede pilot uygulamayı yapacağız gelecek yılda 100 ayrı mahallede bu etkinliği gerçekleştireceğiz Organizasyonda Sokak Futbolundaki deyimleri 3 korner 1 Penaltı, 5 te haftayım 10 da biter gibi deyimleri de kullanarak geçmişe yolculuk yapmak istedik ayrıca Sokak Futbolu Belgeselini de hazırlatıyoruz bu tarihi belgeselide gelecek nesillere bırakmak istiyoruz dedi. ”10458955_1476405432601098_7185543543374383173_o.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor