Söğütlü'de Derin Deşarj Arızası

Söğütlü'de Derin Deşarj Arızası

Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Söğütlü’de derin deşarj hattında meydana gelen arıza nedeniyle kısa bir süre arıtma yapamadıklarını ve arızanın giderilmesi için çalıştıklarını belirtti.

 

Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Söğütlü’de derin deşarj hattında meydana gelen arıza edeniyle kısa bir süre arıtma yapamadıklarını ve arızanın giderilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Akçaabat’ın nüfus yoğunluğu bakımından en büyük ve Trabzon’un birçok ilçesinden daha fazla nüfusa sahip olan Söğütlü beldesinde meydana gelen kanalizasyon derin deşarj arızası ile ilgili Belediye başkanı Metin Gedikli açıklamalarda bulundu.  Gedikli, Yıllar önce 20 bin nüfusa hitap edecek şekilde yapılan beldedeki kanalizasyon derin deşarj sisteminin artık yeterli olmadığını ve yeni bir proje yaptıklarını ve iller bankası ile proje için görüşmelerinin devam etiğini belirtti. Gedikli “ Söğütlü beldesine 20 yıl önce 20 bin nüfus hasap edilerek kanalizasyon için bir sistem yapıldı. Ancak bu sisteme Akçaabat Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Yaylacık Mahallesi ile Yıldızlı beldeleri de dahil edildi. Şuan bu sistem bu ihtiyaca cevap vermeyecek durumdadır. Bu nedenle sistem sık sık arıza vermektedir. Son arıza ise balıkçıların serdikleri ağlardan kaynaklanmaktadır. Bu arızayı da 1 hafta içerisinde gidermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Akçaabat Ve Yıldızlı’nın kanalizasyon atıklarını almayacağız.

Mein Gedikli, özellikle Akçaabat Haçkalı Baba devlet Hastanesi ve Yaylacık mahallesi sistemi aşırı tıkadığını ifade ederek  “Beldemizin dışından gelen kanalizasyon atıklarını da bizim sistem atmaktadır. Ancak biz bu kanalları kapatacağız. Sadece Söğütlü’nün atıklarını sisteme sunacağız” dedi.

Beldenin uzun yıllar sorununu çözecek bir proje üzerinde çalıştıklarını dile getiren Gedikli “İller Bankasına yeni bir derin deşarj projesi sunduk. Bu projeyi hayata geçirebilirsek uzun yıllar söğütlünün kanalizasyon sorununu çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler