Söğütlü Cazibe Merkezi Oluyor

Söğütlü Cazibe Merkezi Oluyor

Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, beldeyi çağdaş bir kent yapabilmek için çalıştıklarını söyledi.

 

Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, beldeyi çağdaş bir kent yapabilmek için çalıştıklarını söyledi.

Akçaabat Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, coğrafi konumu, üniversitesi, sosyal alanları ile ger geçen gün büyüyen Söğütlü’yü daha çağdaş ve yaşanılabilir bir kent yapabilmek için tüm zamanının beldeye hizmet etmek için harcadıklarını belirtti.  Yapılan çalışmalar hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Gedikli, “göreve talip olduğumuz ilk günden beri bir plan ve program çerçevesinde hareket ettik. Önceliklerimizi belirledik ve çözüm yolları aradık. İmar uygulamaları, açılan yeni yollar, alt yapı ve diğer hizmetlerimiz ile geldiğimiz noktada hedeflerimizi aşmış konumdayız.” dedi.

Yapılan imar uygulamaları ile geniş yollar elde ettiklerini belirten Başkan Gedikli “Söğütlü Fatih mahallesinde yoğun bir yapılaşma mevcut. Buna karşılık yolunun standardı düşük ve küçük bir yolu vardı. Burada bulunan resmi kurumlar ile de diyalog halinde çalışarak 6 metrelik yolu yaklaşık 15 metreye çıkarttık, yolun altyapısını tamamladık. Bu yol kenarında İl Jandarma Alay Komutanlığı var. Ama komutanlığın girişi uygun bir yerde değildi. Belediyemiz imkanlarını da kullanarak jandarmaya modern bir giriş alanı oluşturduk. Şimdi ışıklandırmasını ve çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Bittiğinde çok modern bir cadde olacak. Öte yandan Akçaabat Atletizm Sahası karşısında bulunan alanda 18 uygulaması yaparak yaklaşık 25 metrelik bir yol ortaya çıkarttık. Bu yolun inşasına başladık ve kısa sürede halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Bu yolu sayesinde Karadeniz Sahil Yolu’nu beldemizin üst kısmından geçecek çevre yoluna bağlayacağız ve bu sayede Osman Baba mahallesine de ulaşım çok kolaylaşmış olacak.” dedi.

Söğütlü Deresi Üzerine Yaya Köprüsü…

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi yanında bulunan Söğütlü deresi üzerinde yaptıkları Söğütlü Deresi Islah Projesi ve Sahil Soyal proje ile yaya köprüsü inşa edileceğini açıklayan Başkan Metin Gedikli “Sahil kısımda yapmış olduğumuz proje ile halkımızı sahile çekeceğiz. Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi yanında bulunan Söğütlü deresi üzerine mimarisi hoş olan 5 metre genişliğinde asma bir yaya köprüsü yapılacak.  Bu sayede Akçaabat sahili ile Söğütlü sahilini birleştirmiş olacağız. Sahil kısmındaki projemizin ilk kısmı olan tahkimatlar tamamlandı. Şimdi bu alanlara gezinti alanları, bisiklet yolu, cafeteryalar ve sosyal alanlar inşa edeceğiz. Bu çalışmaları da kısa sürede bitirmiş olacağız” dedi.

 Söğütlü’nün nüfusu itibari ile Trabzon’un en büyük belde belediyesi olduğunu ifade ederek “Söğütlü her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. TUİK verilerine göre resmi nüfusumuz 11 bin 744 ancak yine TUİK verilerine göre özellikle üniversiteden dolayı 2. Adres olarak Söğütlü’yü gösterenleri göz önüne aldığımızda 28-29 bin nüfusa hitap etmekteyiz” dedi.

Belediye olarak sorumluklarını bildiklerini ifade eden Başkan Metin Gedikli “Belediye olarak beldemizde yaşayan herkesin, yaşam kalitesinin yükselmesi, daha çağdaş ve modern bir kente sahip olmaları için çalışıyoruz. Görevde olduğumuz yaklaşık 4 yıllık süre içerisinde çok sayıda projemizi hayata geçirdik. Her yaptığımız proje ile Söğütlü’yü bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladık. Bunda da başarılı olduğumuz kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

sogutlu-belediyesi.20120920125628.jpg
Atletizm Stadı Karşısında 25 M yol çalışması.

sogutlu-belediyesi-metin-ge.jpg

metin-gedikli.20120920125740.jpg

metin-gedikli-sogutlu.jpg

Kaynak:akcaabatajans.20110615163427.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler