Söğütlü Belediyesi'ne 67500 £

Söğütlü Belediyesi'ne 67500 £

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Söğütlü Belediyesi'nce düzenlene Meslek Edinme ve Uyum projesi tanıtım Toplantısı'na katıldı.

     Trabzon Valisi Nuri Okutan, işsizlerin iş, işverenlerin de kalifiye işçi aradığını belirterek yapılması gerekenin bu iki grubu buluşturmak olduğunu söyledi.
Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü Belde Belediyesi tarafından düzenlenen “Meslek Edindirme ve Toplumsal Uyum Projesi'nin tanıtım toplantısı Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın da katılımıyla Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Okulu'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Okutan, işsizliğin çok önemli bir problem olduğunu söyledi. İşsizlerin iş, işverenlerin de kalifiye eleman aradıklarını kaydeden Vali Okutan, "Bir tarafta işsizlik var ancak bir taraftan da müteşebbisler sektörlerinde çalışacak kalifiye personel arıyorlar. İşte bu iki grubu buluşturmak da bizim işimiz. Ancak bizim insanımız daha çok masa başı ya da güvenlik görevlisi gibi işleri tercih ediyor. Artık o devir bitti. Şimdi çalışmadan köşe dönme işleri sona erdi. Bunun için bu projeyi destekliyoruz" dedi.


Vali Okutan, gençlerin girişimci ve kalifiye eleman olmalarının artık bir zorunluluk haline geldiğini de ifade etti.

Söğütlü Belediye Başkanı Ömer Katırcıoğlu ise kendilerine iş talebiyle gelenlerin büyük kısmının masa başı iş istediğini dile getirerek "Artık insanların bu düşüncelerini değiştirmeliyiz. Bize özellikle güvenlik görevlisi ya da masa başı iş talepleri geliyor. Yani çoğunluğu iş beğenmiyor. Çalışmanın ayıbı olmaz. Bu projenin amacı iş seçilmemesi gerektiğini anlatmaktır" diye konuştu.

      Ömer Katırcıoğlu da yaptığı konuşmada projenin önemine değinerek “ belediye olarak üç proje sunduklarını bunlardan ikisinin kabul gördüğünü ve bunlardan biri de mesleki alan yaratmak ve sosyal uyum sağlamayı amaçlayan “Meslek Edindirme ve Toplumsal Uyum Projesi” olduğunu belirti. Katırcıoğlu 2008 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan Erzincan-Trabzon doğalgaz boru hattı ile Söğütlü de dahil olmak üzere Trabzon bölgesinde doğalgaz kullanımına başlanması planlanmaktadır. Böylelikle bölgede kısa vadede oluşacak yeni bir mesleki alanda doğacak istihdam olanağının dezavantajlı gruplarla değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede vasıflı iş gücü ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra, proje sosyal amaçlı bir misyonda üstlenmektedir. Köy hayatından kent hayatına geçiş sürecinde bölgeye gelen yoğun göç ve artan nüfusun doğurduğu sosyal uyum ve istihdam sorununun çözümüne katkıda bulunması amaçlanmaktadır.

67.500 Avro ya mal olacak olan proje 12 ay sürecek ve 25 kişilik iki grup halinde eğitilecek.

Bu sayede yakında Trabzon’a gelmesi beklenen doğalgaz için vasıflı elemanların yetişeceğini ve proje maliyetinin 67.500 Avro olduğunu belirtti.

 

Başkan Katırcıoğlu, Söğütlü'nün sürekli gelişen bir belde olduğuna dikkat çekerek özellikle çevre kirliliği konusunda sıkıntılarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler