Türkmen, Sert Çıktı

Türkmen, Sert Çıktı

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, kendisine yapılan eleştirilerin haksızca ve kurnazca olduğunu belirtti.

 Haber: Derviş ALTUNTAŞ

     Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Akçaabat sadece sahilden ibaret değil” diyen ve arka mahallelere bir şey yapılmadığını iddia edenlerin, arka mahallelere en son ne zaman gittiklerini merak ettiğini söyledi.

     ARKA MAHALLELERE NE ZAMAN GİTTİLER?

     Türkmen, sitemize yaptığı açıklamada; son dönemde bazı siyasi parti temsilcilerin kendisini siyasi olarak karalamak için halkı yanlış bilgilendirdiğini belirtti. Türkmen “Akçaabat'a 15 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Geçmişi hiçbir zaman sorgulamadan, yapacaklarımızı konuşarak Akçaabat'a hizmet ettim. Akçaabat geçmişte ne idi, şimdi ne oldu. Birşey yapılmadığını idda edenlerin geçmişe biraz dönüp bakmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

     AKÇAABAT'I MARKALAŞTIRDIK...

     Görevde olduğu dönem içerisinde Akçaabat'ı markalaştırdıklarını belirten Türkmen, "Karadeniz bölgesinde belediyecilik anlamında bir çok ilki biz yaptık, bir çok il bile bizim yaptığımız çalışmalardan esinlenerek aynı projeleri yapmıştır. Ama her zaman ilk yapan biz olmuşuzdur. Bölgemizde ilk ekektrik şebekesini yer altına alan belediye biziz. Su sisteminde elektronik sinyalizasyon sistemine ilk geçen belediye biziz. 500 dönümlük alanda imar uygulaması yapılarak tapuları verildi. Bu denli büyük çapta imar uygulamaları yapan başka bir belediye bölgemizde var mı?. Yaylacık'ta imar uygulaması yapmadan önce 20-30 bin YTL'ye satılan evler şimdi asgari 100 bin YTL'ye satılıyor. Bizi eleştirenler bunları görmüyorlar mı? Arka mahallelere hiçbir şey yapmadığımızı iddia ediyorlar; onlar arka mahallelere gidip bakıyorlar mı acaba? Gidip baksınlar, neler değişti oralarda. Eskiden arazi araçlarıyla çıkılan yollar şimdi asfalt oldu. En sınır bölgemize bile asfalt döküldü. Sadece 2008 yılında 30 km yolu asfalt yaptık, 20 bin m2 parke döşedik. Bir çok yere yeni yollar açtık ve alt yapı çalışmaları yaptık. 20 metre genişliğinde yollar yapıyoruz ve şehri arkaya doğru büyütüyoruz. Yolunu yaptığımız bölgelerde şehirleşmeler başlıyor. Biz her yaptığımızı çıkıp anlatmıyoruz. Ama yaptıklarımız ortada. Modern şehircilik anlmında ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. İşte hizmet bunlardır, yaptıklarımız diğer belediyelere de örnek olmuştur ve hep ilkler yapmışızdır" diye konuştu.

     ELEŞTİRİLER KURNAZCA...

     Türkmen, kendisine yapılan eleştirilerin haksızca ve kurnazca olduğunu da belirterek “Ben iş yaparım. Lafla uğraşmam. Benim işim hizmet üretmektir, hep bunu yaptım. Görevde olduğum sürece de iş yapmaya devam ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum
Siyaset