Türkmen Partilileri Orta Mahalle'de ağırladı

Türkmen Partilileri Orta Mahalle'de ağırladı

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen AK Parti ilçe teşkilatıyla bir araya geldi.

 Orta Mahalle’de belediye tarafından restore edilip turizme kazandırılan Timurcuoğlu Konağı’nda düzenlenen kahvaltı programına Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, çok sayıda teşkilat mensupları ve Ak Parti Kadın Kolları yönetimi katıldı.

Programa katılan herkese teşekkür eden Şefik Türkmen şunları söyledi.

Akçaabat Türkiye’nin nadir ilçelerinden biridir.  Orta Mahalle tıpkı Safranbolu, Beypazarı  Amasya’nın bir bölümü gibi mahalle ölçeğinde korunarak özelliğini kaybetmeden  günümüze kadar gelmiştir. Bu gibi yerler turizm için ve kültürümüzün geleceğe aktarılması için çok önemli yerlerdir. Biz Orta Mahalle’yi yeniden canlandırmak için eski ve terk edilmiş evleri alarak hayata geri kazandırmayı hedefledik. Binasına, dokusuna sahip çıkarak Orta Mahalle’yi yok olmaktan kurtarmak istiyoruz. Orta Mahalle’yi restore ettirdiğimiz konaklarla halkımızın hizmetine sunuyoruz. Buralar önceden zengin dediğimiz insanların yaşam sürdüğü yerlerdi. Evlerde piyanolar çalınır musiki eğitimleri verilirdi. En güzel yemekler yapılırdı. Bir yemek kültürü bir yaşam kültürü vardı. Kendine münhasır mimari yapısı ile bahçe alanı ile merdivenli dar sokakları ile Orta Mahalle çok büyük bir değerdir. Burada yaşayan insanlar her gün aynı atmosferde oldukları için bunları pek fark edemezler belki. Ama dışarıdan ilçemize gelen insanlar Orta Mahalle’ye hayran kalıp dönüyorlar. Bunları bizzat bizlere iletiyorlar. Amacımız Akçaabat’ı turizm listesine aldırmak ve şehrimize gelen insanları içerilere çekerek burada konaklamalarını sağlamaktır. Sahilde güzel tesislerimiz var ama biz istiyoruz ki iç kesimlerde de tesislerimiz olsun gelen turistler ilçemizde birkaç gün kalabilsin” dedi.

Akçaabat’ın her yönüyle gelişmesinden ve çehresinin olumlu yönde değişmesinden yanayız diyen Şefik Türkmen, turizm yatırımlarına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü. Sahildeki yaptığımız çalışmalar, Orta Mahalle’deki yaptığımız restorasyonlar ve Sivritepe’ye kurduğumuz tesisler yapılan yatırımların güzel birer örneğidir. Biz Akçaabat Belediyesi olarak yeni yeni bütçemizde ve personelimizde istikrarı yakalamış durumdayız. Türkiye genelinde olduğu gibi, nerede istikrar varsa orada kalkınma olur. Bundan sonra hep birlikte çok daha güzel yatırımlar yapacağımıza inanıyorum. Bunun için yeterli tecrübemiz var. Akçaabat’ımızın gelişmesi için şehrimizin gelişmesi için ve ülkemizin gelişmesi için herkes üzerine düşen görevi yaparsa bir takım sorunların aşılması hızlanır ve çalışmalardan daha hızlı sonuç almış oluruz” şeklinde konuştu. 

akcaabat-partilileri-sefik-turkmen-1.jpg

Haber ve Fotoğraflar:Vesile Tekmen

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset