Suat Kılıç  Muhalefete Yüklendi

Suat Kılıç Muhalefete Yüklendi

Ak Partili Suat Kılıç: "Hodri Meydan, Yarın Erken Seçim Desek, Muhalefet Minderden Kaçacaktır"

 

AK Parti Akçaabat İçe Başkanlığı'nca Akçaabat Kültürpark'ta "Demokratik Açılım" konulu bir toplantı yapıldı. Toplantıya, AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Kemalettin Göktaş ve Mustafa Cumur, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, Partiye mensup belediye başkanları, Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş ve çok sayıda partili katıldı.

 

 

 

Kılıç, 'Demokratik Açılım' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, muhalefet partilerine yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Kılıç, vatandaşlardan son günlerde yaşananlara bakarak umutsuzluğa kapılmamalarını, birileri ortamı ne kadar germeye çalışsa da Türkiye'nin kaosa sürüklenmeyeceğini vurguladı. Muhalefetin erken Seçim talebinin gerçekçi olmadığını savunan Kılıç, "Seçim yarın desek emin olun bizim muhalefet partileri minderden kaçacaktır. Zaten Sayın Baykal ile Sayın Bahçeli'nin 'Seçim istiyoruz' demelerine bakmayın. Recep Tayyip Erdoğan gibi sözünün eri bir başbakanı buldular, o da 'erken Seçim yok' dedi. Şimdi ağalık bizde kalsın hesabına erken Seçim istiyoruz görüntüsü veriyorlar. Baykal'ınki de pehlivan tefrikasıdır, Bahçeli'ninki de pehlivan tefrikasıdır. Hodri meydan desek, bu meydanda Recep Tayyip Erdoğan'dan başka er kişi kalmaz." ifadelerini kullandı.

 

"TÜRKİYE KAOSA SÜRÜKLENMEZ"

 

Vatandaşlardan son günlerde yaşananlara bakarak karamsarlığa kapılmamalarını isteyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Umutsuzluğun, bıkkınlığın, yılgınlığın içerisine sakın düşmeyin. Sular fırtınalı, Karadeniz'in dalgaları her zaman büyük olmuştur. Ama geminin kaptanı da Karadenizli. Pusulası sağlam, rotası doğru. Rotasında millet var. Ve milletle beraber memleketin istikbalini düzlüğe çıkartmak için iyi niyetle, inanmış insanların duaları ile yol alıyor. O nedenle Türkiye'nin bugünkü fırtınalı sularında, sert rüzgârlarında bugünün Türkiye'si milletiyle, devletiyle, askeriyle, polisiyle, yargısıyla, bürokrasisiyle ve en başta seçilmiş sivil iradesiyle asla kan kaybına uğramayacağız. Asla enerji kaybetmeyeceğiz. Muhalefet bu kadar kavga görüntüsü yaratmaya çalışıyor, ne oldu? Dün Milli Güvenlik Kurumu (MGK) toplantısı vardı, ne oldu? Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız, Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız, ilgili bürokratlarımız hepsi orada milli güvenlikle konuları konuştu ve toplantı dağıldı. Var mı bir problem? Hiç bir problem yok."

 

Ülkede kavga çıkartmaya değil, sorun çözmeye odaklanmış bir başbakan olduğunu anlatan Kılıç, "Bugün yaşananlar Sezer'in Cumhurbaşkanı, rahmetli Ecevit'in başbakan olduğu o karmaşık yıllarda yaşanmış olsaydı, bırakın anayasa kitapçıklarını muhtemelen MGK toplantısının yapıldığı salondaki masa ve sandalyeler de havada uçuşuyor olurdu. Ama bugüne bakın; yerini, konumunu, ağırlığını bilen bir Cumhurbaşkanı, milletine, memleketine, tarihine, kültürüne, medeniyetine, devletine, bayrağına karşı sorumluluğunun ve görevlerinin farkında olan vicdan sahibi olan bir başkan. Böyle bir yönetim ortamında kim kavga çıkartmaya çalışırsa çalışsın, Türkiye kaosa sürüklenmez. Kim ortamı germeye çalışırsa çalışsın millet kargaşaya asla sürüklenmez." diye konuştu.

 

"CHP İLE MHP BİRLEŞSİN"

 

Muhalefetin kendilerini her türlü çamuru atmaya çalıştığını savunan Kılıç, hepsine cevap yetiştirebilmenin bile mümkün olmadığını dile getirdi.

 

Eski ve Yeni Başkan Aynı salonda…

 

Suat Kılıç konuşmasında, AK Parti Trabzon İl Başkanlığına atanan Adnan Günnar ve görevden alınan Ahmet Metin Genç’in aynı salonda bulunduğunu ifade ederek “ Eski ve yeni il başkanları bu salonda, milletvekilleri bu salonda. Biliyorlar ki önemli olan AK Parti'dir, Biliyorlar ki önemli olan Recep Tayip Erdoğan’dır, biliyorlar ki bu yolda yanlık kalmakta yoktur, yanlık bırakmakta yoktur” dedi

 

 

 

Toplantıyı çok sayıda basın mensubu izlemesi dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Siyaset