Soylu, Bakan olarak ilk kez!

Soylu, Bakan olarak ilk kez!

Soylu, Bakan olarak ilk kez!

 

Soylu, memleketi Trabzon'a ilk kez bakan olarak geldi. Trabzon Havalimanı’nda partililer tarafından davul, zurna ve meşalelerle karşılanan Soylu, burada partililerle teşekkür konuşması yaptı.

Soylu, Bakan olarak ilk kez!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin büyük hedefler ülkesi olduğunu belirterek, “Bu çok net bize sevinçlerimizi yaşatmak istemiyorlar. Bizim huzurumuz, istikrarımız ve ortak aklımızla, demokratik değerlerimizle adım atmamızı istemiyorlar. Türkiye’nin önünü kesebilmek için, ülkenin yarına ait olan ideallerini körletmek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar” dedi.

1 Kasım seçimlerinin ardından kurulan 64. hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanan AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, memleketi Trabzon'a ilk kez bakan olarak geldi. Trabzon Havalimanı’nda partililer tarafından davul, zurna ve meşalelerle karşılanan Soylu, burada partililerle teşekkür konuşması yaptı.

Daha sonra Trabzon Valiliğini ziyaret eden Bakan Soylu, Diyarbakır’da dün yaşanan olaylarla ilgili olarak, “Diyarbakır’da yaşanan saldırı, ülkeyi geri düşürmeye çalışıyorlar. Türkiye büyük hedeflerin ülkesidir. Türkiye meselelerini ortak aklıyla çözebilecek bir ülkedir. Şunu biliyoruz Türkiye’nin bu hedeflerini ve Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bu fırsatı da maalesef bundan istifade etmemesini sağlayabilecek insanlar, kişiler, felsefeler ve düşünceler tarafından engellenme aklı olduğu da ortadadır. En son dün Diyarbakır’da yaşanan ve hepimizi üzen menfur saldırı maalesef ülkemizin nasıl planlarla geri düşürülmeye çalışıldığının en önemli delillerinden birisidir. Çok açıktır. Özellikle Baro Başkanımızın menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, katledilmesi iki evladımızın orada şehit edilmesi bütün ülkemizi üzüntüye boğmuştur. Bu çok net bize sevinçlerimizi yaşatmak istemiyorlar. Bizim huzurumuz, istikrarımız ve ortak aklımızla, demokratik değerlerimizle adım atmamızı istemiyorlar. Türkiye’nin önünü kesebilmek için, ülkenin yarına ait olan ideallerini körletmek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Sağduyuyla hareket etmeliyiz. Türkiye bu güne kadar demokrasiyle, hukuk devleti, sosyal devlet olma vasfıyla gelmiştir. Şu çok nettir ki demokrasiyi ve hukuk devletini engelleme çabaları ortadadır. Her cinayet, terörizmin bize nasıl bir sonuç ürettiğinin delili ve ispatıdır” dedi.

 

“TÜM DÜNYA ÜLKELERİNİN OLDUĞU GİBİ BİZİM DE ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ UĞRAŞLARINDAN BİRİSİ TERÖRİZMDİR”

"Tüm dünya ülkelerinin olduğu gibi bizim de ülkemizin en önemli uğraşlarından birisi terörizmdir" diyen Bakan Soylu, “Daha gerisi değil ama son 10-15 günde dünyanın terörizmle karşı karşıya kaldığı fatura açıktır ve ortadadır. Terörizm hem insanlığı öldürmeye çalışmaktadır, hem de en önemlisi demokrasiyi içeriden öldürmeye çalışmaktadır. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve birbirimize olan güvenimizi maalesef terörizm hedefleriyle beraber azaltmaya ve ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Onun için terörle mücadelemizin ne kadar önemli olduğu, Türkiye’de ve dünyada terörizmin insanlığın onu bitirebilmek için en önemli uğraşlarından bir tanesi olduğu dün bir kez daha ortaya çıktı. Bir hukuk adamının katledilmesi aslında devletimize de, milletimizin beraberliğine de, aslında ülkemizin esenlik ve demokrasisine de verilen bir mesajdır. Ama biz mesajı sorumlulukla, birlik ve beraberlikle, demokrasiyi yükseltmek ve hukukun üstünlüğünü hakim kılmakla almalıyız. Yapmamamız gereken başta budur. Tahir Elçi’ye ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah milletimizin ve devletimizin yardımcısı olacaktır. Kurallarımız açıktır, nettir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset