Sivrikaya'dan Teşekkür ve Tepki

Sivrikaya'dan Teşekkür ve Tepki

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, “teşvik ilaç gibi geldi” dedi.

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, “teşvik ilaç gibi geldi” dedi.

Teşvik yasasının uzatılması ile esnaf gelecek adına daha çok umutlandığını ifade eden Oda Başkanı Sivrikaya “Teşvik kalktığında Akçaabat’ımızda bazı iş yerleri işçi çıkarmaya başlamışlardı. Sigorta primlerinin yüksek oluşu sebebiyle bazı iş yerlerinde zorunlu olarak böyle bir uygulama yoluna gitmeye başlamışlardı. Oysa şimdi teşvik yasası yeniden uygulamaya konulunca işverende esnafımızda derin bir nefes almış olacaklardır. Esnaf ve sanatkarlar camiasını yakından ilgilendiren 5084 sayılı teşvik yasasının uzatılması olumlu ve sevindirici bir gelişmedir. Esnaf ve Sanatkarlar odası olarak hükümetin bu yönde almış olduğu karar için teşekkür ediyoruz.Hükümetinde esnaftan yana almış olduğu bu kararı da gönülden destekliyoruz. 31.12.2016 yılına kadar uzatılan teşvikinde Akçaabat esnafına inşallah hayırlara vesile olur gözüyle bakıyoruz. Yaşadığımız bu sıkıntılı ekonomik dönemde teşvikin piyasalara inşallah bir canlılık katacağına inanmaktayız” dedi.

Esnafın bu yasa ile rahat bir nefes alacağını ifade eden Sivrikaya “Esnafımız bu vesileyle inşallah bir nefes alır. Baştan beri dediğimiz gibi yine sözümüzün arkasındayız. Trabzon hiçbir zaman teşvikte 3.bölgeye uymaz. Bunu her zaman bakanımız nezdinde vekillerimiz ve siyasilerimiz aracılığıyla oda olarak dile getirip esnafımızın mağduriyetini anlattık. Bizleri kırmayan yetkililerimiz Trabzon’un bölgesel teşvik paketi uygulamasında 4.Trabzon’daki organize sanayi bölgelerinin 5.bölgedeymiş gibi faydalanacak olması Trabzon’umuz, Akçaabat’ımız ve iş dünyası esnaflarımız için çok verimli olacaktır. Bu vesileyle esnafım adına bu yasayı çıkaranlara sonsuz teşekkür ederim. Bu yasanın Akçaabat’ımıza esnaflarımıza işverenlerimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim” dedi.

Akçaabat Meslek Yüksek Okulu’nda bazı bölümlerin Beşikdüzü’ne kaydırılmasına da değinen Başkan Sivrikaya, taşınmaya tepki gösterdi. “Akçaabat Meslek Yüksek Okulu bünyesinde bulunan Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Dış Ticaret, Muhasebe ve Veri bölümlerinin yaklaşık 800 öğrencisi var. Bu sayıda öğrencinin Akçaabat’tan gidecek olması Akçaabat’ımız için bir kayıptır. Bünyesinde 4 bine yakın öğrenci barındıran Meslek Yüksek Okulu’ndan 800 öğrencinin gitmesi, Akçaabat’tan bazı şeylerin iyi gitmediğinin ve bazı şeylere sahip çıkamadığımız, elimizdekini de tutamayıp kaçırdığımız ve şehrin göbeğini göz göre göre boşalttığımız anlamına gelir. Buna birilerinin sesiz kalmasını hala anlamış değilim. Bütün siyasi parti yetkililerini ve sivil toplum örgütlerini bu konuda birleşmeye ve Akçaabat’ımıza sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset