Seher Melek "Akçaabat İyi İle Tanışacak"

Seher Melek "Akçaabat İyi İle Tanışacak"

Seher Melek "Akçaabat İyi İle Tanışacak"

AKÇAABATIMIZ 25 YILDIR UYUTULMUŞ, UYANDIRMANIN VAKTİ GELDİ.

Millet İttifakı İYİ Parti Akçaabat Belediye meclis üyesi adayı Seher Melek Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut’un TARIM, HAYVANCIILIK ve KOOPERATİÇİLİĞE dair projelerinden bahsetti.

AKÇAABAT’TA YILLARDIR İSTİHDAMA YÖNELİK BİR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ

“Sahada birebir yaptığımız görüşmelerden çıkan sonuç o ki; ilçemizde istihdama yönelik herhangi bir çalışma yapılmamış.

Akçaabat Trabzon’daki bir çok ilçemize göre çok daha şanslı çünkü Akdeniz iklimine yakın bir iklime sahip tek ilçemiz. Ne ekersek yetişiyor. Bu çok büyük bir avantaj ama kullanılması konusunda hemşerilerimiz teşvik edilmiyor.

Üretim zenginliğimizi kaybediyoruz.

Ben çocukluğumdan biliyorum. İlçemizde yetişen çileğin, incirin tadı damağımızdadır. Böyle bir lezzeti Türkiye’mize ulaştırmak varken, bu konuda pazar açığı olmasına rağmen hiçbir destek verilmemiş. Bu akılla açıklanabilecek bir durum değildir. Bu sadece bir soru değil, aynı zamanda büyük bir sorundur.” dedi.

EKONOMİNİN GELİŞMESİ VE ÜRETİME KATKI İÇİN ÇÖZÜMLERİMİZ HAZIR

“İYİ Belediyecilik anlayışıyla ;

Yok olan meyve ve yemişlerimizin yeniden üretilmesini sağlayacağız. Fide,fidan dağıtımı yapmakla kalmayıp, eğitim seminerleri de vererek hemşerilerimizin yanında olacağız.

Elde edilecek mahsulün yeni bir ticari kazanç haline dönüştürülmelidir. Topraklarımız buna müsait.

Bahçeden ve satış pazarına kadar her süreci takip edeceğiz.” sözleriyle bu konudaki kararlılıklarını vurgulayan İYİ Parti Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Adayı Melek Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut’un KOOPERATİFÇİLİK hassasiyetini dile getirdi.

“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

“Ekonomimizin durumu malûm. Kazancımız ile harcamalarımız dengeleyebilmek mümkün olmuyor. Ülkemizin geldiği son noktada TARIM ve ÜRETİCİ'ye destek olunmuyor. Gübre, mazot fiyatları tavana vurmuş durumda. Tezgaha 15 liraya konulan tarlada 5 lira değer bulmuyor.

Tüm bu olumsuzluklarla ve dahasıyla mücadele edebilmek için

Ürünlerimizi en iyi şekilde değerlendirmek için “BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR” Projemiz ile KOOPERATİFÇİLİĞİ TÜM GÜCÜMÜZLE DESTEKLEYİP Devlet Kurumlarımızla iş birliği içinde yaygınlaştıracağız. Kararımız kesindir.” dedi.

HAYVANCILIK Projelerine de değinen Seher Melek;

AİLE BÜTÇESİNE DESTEK OLACAK, ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK FORMÜLLERİ KULLANILMAMIŞ 25 YIL BOYUNCA UNUTTURULMUŞTUR. “KÖY SÜT” Projemizden faydalanarak hem ürün hem de besin kalitesini arttırmak ve istihdam oluşturmak için  “HAYVANCILIK” Projemiz ile

Hemşerilerimizin ürettiği sütü “köysüt projesi” kapsamında alarak kuracağımız tesiste şişeleyip satış noktalarında halkımıza sunacağız.

Süt ürünlerimizi de  (peynir, yağ, minzi) satış noktalarında halkımıza sunacağız.

Veteriner hizmeti sağlayacağız.

Fonlardan faydalanarak hayvan besiciliği ve üreticiliğini geliştireceğiz.

“Biz hemşerilerimizin yanında, arkasında, gerekirse önünde yürüyeceğiz. Her ne olursa olsun onları hak ettikleri yere taşıyacağız” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

seher-melek1.jpgiyi-parti-akcaabata.jpg

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset