Saadet'ten Trabzonspor Sorgusu

Saadet'ten Trabzonspor Sorgusu

Saadet'ten Trabzonspor Sorgusu

Saadet Partisi (SP) Akçaabat İlçe Başkanlığı mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Işıklar mahallesinden sonra, Doğanköy mahallesini ziyaret eden ilçe teşkilatı gördükleri ilgiden fazlasıyla memnun kaldıklarını ifade ettiler. Doğanköy mahallesi halkına ve esnafına karanfil dağıtan teşkilat mensupları, mahalle sakinlerinin üç aylarını tebrik etti. Programa, Saadet partisi Akçaabat İlçe Başkanı İsmail Şener, İl Yöneticileri Murat Özcan ve Uğur Topaloğlu ve ilçe yöneticileri katıldı.

Program ile ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı İsmail Şener “Programlarımıza devam ediyoruz. Geçen hafta Işıklar mahallesinde gerçekleştirdiğimiz programımıza bu hafta Doğanköy mahallesinde devam ettik. Esnafımızla, mahalle sakinlerimizle hasbihal ettik. Ancak gördük ki, şu günlerde Trabzon’un gündemi futbol. Aslında futbol kaynaklı şiddet. Fenerbahçe maçında yaşanan şiddet olaylarından sonra ulusal medyada ki ben onlara İstanbul yerel medyası diyorum, linç kampanyası başlatıldı. Şehir olarak bunlarla mücadele edecek gücümüz var. 200’ü aşkın sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiler olarak birlik içinde bu kirli tutuma ve şiddete karşı tavrımızı gösterdik. Trabzon şehri asla şiddetle anılmamalı, böyle bir ön yargı oluşmamalı, yani şiddetin her türlüsüne karşıyız. Ancak sadece şiddeti kınayarak, bir noktaya ulaşılması mümkün değildir. Geçmişte verilen sözleri ve yapılan davranışları unutmamak, unutturmamak gerekir" dedi.

Trabzonspor siyaset üstü bir kurum olarak bırakılmadı.

Trabzonspor hakkındada konuşan Şener "Yakın bir geçmişte Trabzonspor kongresi yapıldı. Kongre döneminde başta Sn. Süleyman Soylu olmak üzere AK Partili bazı yöneticilerin takındığı tavrı, kongre günü gördük. Üzülerek izledik. Sn. Özak ve Sn. Soylu, Muharrem Usta’ nın yönetiminde miydi?  Çalışma grubunda mıydı? Delegelerin telefonla arandığını ve Sn. Muharrem Usta’ya destek istediğini, bazı delegeler bana birebir anlattı.Ben ayrıca ilgililerin şu sorulara cevap vermesini bekliyorum. Trabzon ilinin sayın vekilleri 2010-2011 şampiyonluk kupamızla ilgili Trabzonspor taraftarlarına ne zaman anlamlı bir açıklama yapacaksınız? Açıklama var, yok demiyorum. Anacak anlamlı bir açıklama beklediğimizi hatırlatırım. Sn. Gümrükçüoğlu şike anıtı sözü vermiştiniz. Ne zaman yaptıracaksınız? Ya da yaptırabilecek misiniz? Sn. Salih Cora, Galatasaray maçından sonra meclis kürsüsünden kırmızı kart gösterdiniz. Fenerbahçe maçından sonra ”şampiyonluk mu gitti, Küme mi düştük? Ne gereği vardı.” şeklinde twit attınız. Konu şampiyonluk değil, kümede kalmak değil. Bunu hala anlamadınız mı? 6222 sayılı kanun değişikliğine imza atan Trabzonlu vekilleri ne kadar samimi bulabiliriz? Kendi öz değerimiz Sn. Celil Hekimoğlu’na karşı, şehrin tanımadığı, bilmediği bir isme destek veren siyasilere ne kadar güveneceğiz?Bu sorulara cevap vermedikçe, çözüm bulmadıkça, aslında samimi olmadıkça ve Trabzonspor’u siyasetin üstüne çıkarmadıkça daha çok sorunlarla karşılaşırız” dedi.

Program, il ve ilçe yöneticilerinin Cuma namazını mahalle halkıyla kılmasıyla sonlandı.

akcaabat-saadet-partisi.jpg

akcaabat-saadet-partisi1-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset