Pepe Destek Verdi

Pepe Destek Verdi

Akçaabat Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şefik Türkmen’e Ak Parti Kocaeli Milletvekili Akçaabatlı Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’den destek geldi.

 

 

Ak Parti Akçaabat ilçe yönetimince Yaylacık Mahallesi ve Yenimahalle’de iki ayrı  seçim toplantısı yapıldı. Toplantıya, Akçaabat Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Şefik Türkmen, Ak Parti Kocaeli Milletvekili ve Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, AK Parti Akçaabat belediye meclis adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Milletvekili Osman Pepe, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i uzun yıllardır tanıdığını ve her zaman böyle bir kişiyle aynı partide olmayı arzu ettiğini belirterek “Nasip bu güne imiş” dedi.  Pepe, “Türkmen Akçaabat’a çok önemli katkılar yapmıştır. Bunu kimse inkar edemez. Bakan olduğum dönemde bir Akçaabatlı olarak kendisine her türkü yardımı yapmaya çalıştık. Bunun en iyi örneği Işıklar suyu projesidir. Benin dönemimde 8 projeden birisi olan ve illere verdiğimiz bu Avrupa Birliği fonlarından destek projesine Akçaabat’ı da dahil ettik. Bunu Akçaabat’ın ihtiyacı olduğu için yaptık” şeklinde konuştu.

 

Ak Parti döneminde Tüm belediyelere eşit miktarda ödenek dağıtıldığını da ifade eden Pepe “ Marmara depreminde en çok zarar gören ve depremin merkez üssü olan Gölcük afet kapsamına alındı ve normal afet prosedürü uygulandı. Ama O dönemde  iktidar partisinden olan Gölbaşı ise 5 kat daha fazla  yardım aldı. Neden çünkü Gölbaşı MHP’li idi. Yıkılan yer Gebze ama yardımı alan kendi partisinden olan belediye. Böyle bir devlet anlayışı olurmu?. Böyle bir düşüncenin ülkemizde prim yaptığını gördük. Ama biz ne yaptık. Bizden olsun olmasın Tüm belediyelere eşit miktarda yardım yaptık. İhtiyacı varsa hangi görüşten olursa olsun ödeneğini verdik ve halkımız bu adaletimizden dolayı haklımız bizi % 47 oy vererek tekrar iktidara getirdi” dedi.

Pepe Şefik Türkmen ile Akçaabat’ın çok daha güzel hizmetlere imza atacağın ve marka bir şehir olacağını da sözlerine ekledi.

 

Şefik Türkmen ise yaptığı konuşmada, Akçaabat’a hizmet etmek adına tekrar göreve talip olduğunu ve ilk günkü gibi heyecan duyduğunu söyledi.

 

Türkmen “Akçaabat’ın geçmişini, nasıl bir belediye devraldığımı, yolların ve altyapının ne halde olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz. Göreve geldiğimizde batmış ve iflah olmaz denilen bir belediye vardı. Kimse bu belediyenin ayağa kalkacağına inanmıyordu. Ama Akçaabat için, geleceğimiz için radikal kararlar almalıydık ve aldık. Sonunda bu günlere geldik. Akçaabat’ta çok şeyi değiştirdik.Göreve geldiğimizde Akçaabat’ta insan eliyle yapılmış 1 metrekare yeşil alan yoktu. Şimdi ise Akçaabat yeşillikler içinde. İmar uygulamasında en kötü şehir olarak gösteriliyordu. Yaptığımız imar uygulamaları ile ki bunu bir çok il bile yapamamıştır, Akçaabat’ın önün açtık. Kısacası esaslı işler yaptık, Hiçbir parti yada kişi ayrımı yapmaksızın herkese eşit hizmet vermeye çalıştık. Şimdi tekrar sizlerin desteğini istiyorum ve ilk günkü gibi heyecan duyuyorum. İlk göreve geldiğimdeki şevkimden hiçbir şey kaybetmedim aksine bu şevk yaptığımız güzel işler ortaya çıktıkça arttı” dedi.

 

Akçaabat için çok daha önemli hizmetlere imza atmak için tekrar aday olduğunu da belirten Türkmen konuşmasını şöyle tamamladı “Akçaabat’a neler yaptığımızı görüyorsunuz. Şimdi daha güzel işler yapmak için tekrar sizlerin desteğine ihtiyacım var. Gelecek dönemde en önem verdiğimiz projelerimizin başında Işıklar suyu gelmektedir. İnşallah Akçaabat’a  kısa süre içerisinde Işılar suyunu kazandıracağız. Çevre yolu projesi tamamlanmak üzere ve ihale aşamasına geldi. Bunu bu dönemde bitireceğiz.  Turizm yatırımlarını hızlandırıp  Orta mahalle’ye özel önem göstereceğiz. Yaylacık sahil kısmındaki dolgu alanına yapımına başladığımız spor alanlarını kısa sürede hayata geçireceğiz” .

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Siyaset