Ocaktan Kutlama

Ocaktan Kutlama

Fatih Gedikli: 21 Mart Nevruz Bayramınız Kutlu Olsun

Tüm dünyada kültür sınırlarımız içersinde Türkler tarafından kutlanan, baharın gelişini simgeleyen, bağrında sevgi – kardeşlik ve barış tohumlarını yeşerten; bir nevi her yıl doğanın yeniden doğuşuna, canlanışına, dengesine karşılık gelen Nevruz bayramınız mübarek olsun.

 

   Anadolu’nun ve Türk kimliğinin esintilerinin hissedildiği birçok coğrafyada da ifade bulduğu şekliyle: Türkmen (Yörük) bayramımız kutlu olsun, mübarek olsun.

 

   Unesco tarafından uzun yıllar korunan ve korunacak olan tarihi – kültürel miras olarak kabul edilen, yerini kalın ve renkli harflerle tarih sayfalarına kazıyan bayramımız…

 

    Nevruz bayramımız bugün 21 Mat’ta dünyada çeşitli bölgelerde yine bağrımızdan çıkıp farklı kavramlara denk gelen “yeşil – kırmızı – sarı” renklerin ahengi ve cümbüşü ile büyük bir aşk ile kutlanıyor. Toz tutmuş tarih sayfalarımız biraz aralandığında görülecektir ki yeşil renk Selçuklu’ da asaletin, Osmanlı’da bayrağın rengidir. Ve diğer renkler. Bizim renklerimiz.

  

Türk Milleti’nde Nevruz anlayışı gerek islamiyetin kabulünden önce gerekse sonra çeşitli coğrafyalarda kutlanarak milli ananelerde yerini almıştır. Nice şairlerin, düşünürlerin, ozanların mısralarına konu olmuştur.

  

Bu noktada şunu özellikle belirtmek istiyorum: Dünyanın en geniş kelime haznesine sahip ilk beş dili arasında yer alan güzel Türkçemizde ‘w’ harfi yoktur. Dolayısıyla öz değerimiz olan Nevruz’umuz ‘w’ harfiyle yazılamaz. Bunu bu şekilde ifade etmeye çalışanların niyetleri apaçık ortadadır. Bu Tarz girişimlerin tarihin her safhasında  ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlar olduğunu farkındayız. Bu farkındalık bizim milli şuurumuzdur. Tüm zamanlarda dimdik ayakta duracak olan Türklük şuur ve gururumuz, İslam ahlak ve faziletimiz…

 

  Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür vakfı olarak milli benliğimizin, ‘maddi ve manevi hars’ olarak nitelendirdiğimiz kültürümüz içersinde dinamik olarak yaşayan bu değerlerimizi her zaman yaşatacağız. Zamanımıza gelene kadar ifade bulduğu ve yaşatıldığı gibi gelecek nesillere kulaktan kulağa, dilden dile aktaracağız, aktarmalıyız. Durağanlıktan kurtarılıp dinamik bir biçimde yaşatılmasını sağlamalıyız. Nevruz bayramının başta ülkemiz olmak üzere tüm kültür sınırlarımız içinde resmi olarak kutlanması dileğimizdir.

 

  Bu vesile ile Türk – İslam aleminin Nevruz bayramını kutluyorum. Bu aşk ile herkese selam olsun.

                  

 

                                                                         Saygılarımla….

Fatih Gedikli                               Akçaabat Ülkü Ocağı Başkanı             

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset