MHP Kadın Kolları Kermes Düzenledi

MHP Kadın Kolları Kermes Düzenledi

MHP Akçaabat İlçe Teşkilâtı Kadın Kolları, 3 Mayıs Türkçüler Günü nedeniyle partililerini yemekli bir toplantıda bir araya getirdi, gerçekleştirilecek etkinliklere kaynak sağlamak amacıyla da bir kermes düzenledi.

3 Mayıs Pazartesi günü Akçaabat Kültürpark'ta düzenlenen et-kinliğe MHP İl Başkanı Nihat Birinci, MHP İlçe Başkanı Serkan Altuntaş, İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Kırali, Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, partinin il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MHP Akçaabat Kadın Kolları Başkanı Emine Özlü, 3 Mayıs'ın “damarlarında akan kanın değerini bilen, vatanını ve milletini seven herkesin çok iyi bilmesi gereken bir tarih” olduğunu belirterek, etkinlikleri için bu günü seçmelerinin tesadüf olmadığını söyledi.

 

“2. Dünya Savaşı'nın yaşandığı kargaşa yıllarında kimilerinin Almanya'ya kimilerinin de Rusya'ya göz kırptığı bir ortamda kurtuluşun sadece ve sadece Türk birliğinde olduğunu savunanların tabutluklarda süründürüldüğü tarih” olarak nitelendirdiği günün yıldönümünde Hüseyin Nihal Atsız'ı, Alparslan Türkeş'i, Reha Oğuz Türkkan'ı ve ebediyete intikal etmiş Türk milliyetçilerini saygı ve rahmetle andığını da belirten Başkan Emine Özlü, şunları söyledi:

 

“Bugün Türkiye'nin getirildiği noktaya bir bakın. Ülke savaşa gerek kalmadan dış güçler için hazır hale getirilmiştir. Tarihin hiçbir döneminde, buna Osmanlı'nın son dönemi de dâhil, topraklarımız bu ölçüde yabancılara peşkeş çekilmemiştir. Memleket buhran içinde. Kutsalın kıymetinin bilinmediği, saygının rafa kaldırıldığı, değerlerin er değiştirdiği bir toplum haline getirildik. Yaşlılar bıkkın, gençler karamsar, devlet ise çaresiz durumdadır.

 

Bugün artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Millet, ülkesinin elin-den alınıp götürülmesine, parçalara bölünüp kolay lokma haline getirilmesine, dilinin, tarihin her şeyinin sökülüp atılıp Türk adının tarihten silinmesine müsaade etmeyecektir. Buna müsaade etmek istemeyenlerin görüşü ne olursa olsun mutlaka ortak payda da birleşmesi gerekmektedir. Bunu bu vatanı bize bırakmak için kan verenlere, can verenlere ve ömrünü hapislerde, zindanlarda geçirenlere borçluyuz. Bu vatan hepimizindir. Türkiye'nin geleceği üzerinde kumar oynamak ve bölücü emelleri için vatanı kosa sürüklemek isteyenlerin hesaplarını boşa çıkarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bunun için kanımızın son damlasına kadar mücadeleye hazırız. Türk milliyetçileri var oldukça Türkiye hep var olacaktır.”

 

Daha sonra söz alan MHP İl Başkanı Nihat Birinci de MHP'nin bir an önce iktidara gelme zorunluluğu bulunduğunu belirterek, şunları dedi:

 

“8 seneden beri Türkiye'yi idare eden parti Türkiye'nin hiçbir alanına refaha kavuşturacak hiçbir çalışmada bulunmamıştır. Dolayısıyla bütün kadınların fevkalade sorunları da bu noktada çoktur. MHP'nin bir an önce iktidara gelme zorunluluğu vardır. MHP'si Türk milletinin sorunlarını kalbinde hissetmektedir. Bu noktada siz bayanlara çok büyük görevler düşüyor. İnanıyorum ki sizdeki bu görev aşkı, gelecek seçimlerde MHP’yi iktidara taşıyacaktır.”

 

Konuşmaların ardından düzenlenen yemekte MHP iktidarı için yapılması gerekenler bir numaralı sohbet konusu olurken; yemek sonrasında ise tüm katılımcılar el emeği göz nuru harcanarak üretilen ürünlerin satıldığı kermesten alışveriş yaptı.

 

 

 

 

 

Türkçülük Günü

 

Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız-Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayişi”ni anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçülük Günü-Bayramı adını almıştır. MHP Genel Merkezi günü “Milliyetçiler Günü” olarak kutluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset