Liste Yarışları

Liste Yarışları

Akçaabat'ta Seçim Çalışmaları

Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin seçim takvimi işliyor.

Takvime göre seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlendi, seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına 29 Şubat'ta başlanacak. 24 Mart'ta seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

 

Siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına yarın saat 17.00'ye kadar iletecek.

 

Bağımsız adaylar da başvurularını en geç yarın saat 17.00'ye kadar yapabilecek.

Siyasi partiler, aday listesindeki eksiklikleri 22 Şubat'a kadar tamamlayabilecek. Bağımsız adaylar dahil geçici aday listeleri 23 Şubat'ta ilan edilecek, aynı gün listelere itiraz süresi başlayacak. Kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak.

Birleşik oy pusulalarının basımı ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımına 3 Mart'ta başlanacak.

Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları, 21 Mart 2024 Perşembe sabahı başlayacak.

28 Mart'ta tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin listeler kesinleştirilecek.

Propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de sona erecek. Seçmen 31 Mart'ta sandık başına gidecek.

Akçaabat’ta Durum

Siyasi partilerin Akçaabat’ta seçim çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.  Şu ana kadar Akçaabat’ta, AK Parti, CHP, İYİ Parti, Y. Refah Partisi, BTP, BBP Akçaabat için adaylarını açıkladı.

Saadet’ten İYİ Parti’ye Destek

Saadet Partisi ilçe yönetimi Akçaabat’ta aday çıkarmama yönünde karşılık il yönetiminin bu karara karşı çıkarak aday Akçaabat’ta çıkarması yönünde ilçe yönetiminde baskı yaptığı öğrenildi. Saadet Partisi Akçaabat ilçe yönetimi İyi Parti’ye destek vereceği ve meclis üyesi olarak İYİ Parti listelerinden seçime girmek için hazırlık yaptığı öğrenildi. Öte yandan SP İlçe Başkanı telefonunu kapatarak kendisine ulaşılmasını engelledi.

MHP Başkan Yardımcılığı İstedi.

Cumhur ittifakı olarak seçime girecek olan AK Parti ve MHP meclis üyeliklerinde tam olarak anlaşma sağlayamadı. MHP’nin belediyede başkan yardımcılığı konusunda ısrarcı olduğu ancak  böyle bir uygulama olmadığı için bu isteğe olumlu cevap verilmediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset