Kurul'dan Açıklama

Kurul'dan Açıklama

Akçaabat İlçe Seçim Kurulu Müdürü Salih Çubukçu, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Akçaabat İlçe Seçim Kurulu Müdürü Salih Çubukçu, , 29 Mart ta yapılacak yerel seçimlerde, TC Kimlik Numarası taşıyan; nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlilik cüzdanı, sürücü belgesi gibi belgelerle oy kullanılacağını bildirdi.

Çubukçu, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak mahalli idareler ile mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyetleri seçimlerinde sandık kurullarının görev ve yetkilerini gösterir genelge ile seçimde uygulanacak işlemler, oy verme şekilleri, şikâyet ve itirazlar ile bunların incelenmesi usullerinin belirlendiğini anımsattı.

Seçmenin TC Kimlik Numarasını taşıyan; nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, sürücü belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oyunu kullanabileceğini belirten Çubukçu, bu belgelerden birini ibraz edemeyen seçmenin oy kullanamayacağını ifade etti.

Çubukçu, belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgelerinin seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli olmadığını da bildirdi.

Sayılan belgelerden TC Kimlik Numarası taşımayanlara itibar edilmeyeceğini belirten Çubukçu, seçmen bilgi kâğıdını gösteremeyenlerin, TC Kimlik Numarası taşıyan geçerli kimlik belgeleri ile oylarını kullanabileceklerini ifade etti.

Bu seçimde, yapılan yasal değişikliğin ardından ilk kez parmaklar boyanmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Siyaset