Kırali'nin Fındık Tepkisi

Kırali'nin Fındık Tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Başkanı İsmet Kırali, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarının fındık politikasını eleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (M-HP) Akçaabat İlçe Başkanı İsmet Kırali, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarının 2005 yılında içine siyaset soktuğu Fiskobirlik'i batırma noktasına getirdiğini iddia etti. Dalından toplanıp çuvala bile giren fındığın fiyatının yanı sıra alım şartlarının da henüz belli olmamasının üreticiyi tüccara mahkûm kılmak anlamına geldiğini belirten MHP İlçe Başkanı İsmet Kırali, “3 yıl önce fındığa 7 YTL veren Fiskobirlik yöneticilerini ve dolayısıyla da fındık üreticilerini cezalandıran AK Parti, şu anda başında bir AK Partili'nin oturduğu Fiskobirlik'in ve fındığın sorunlarını çözmekten aciz bir durumdadır.” dedi.

Başkan Kırali, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Hükümet'in adamı olduğunu ifade ederek ve Hükümet'i Fiskobirlik'i getireceğini öne sürerek Fiskobirlik Başkanı olan Lütfü Bayraktar'ın bile yeni fiyatın ve alım politikasının nasıl olacağından haberi yok. Fındık fiyatı, Başbakan'ın iki dudağının arasında. Bu ülkede Tarım Bakanlığı yok mu? Bu bölgede iş bitirici milletvekili yok mu? Başbakan'ın kurşun askeri olmakla iftihar edip Salih Erdem'in başkanlığındaki Fiskobirlik yönetimini 1 kilo fındığı bile satamamakla itham eden ve çözümün kendilerinde olduğunu öne sürenler şimdi neredeler? Fiskobirlik'in 70 yıllık tarihindeki Hazine zararı 1,5 milyar dolarken; bu sorunu çözme iddiasıyla TMO tarafından 2 yıldır alım yapan Hükümet'in zararı bunu ikiye katladı. TMO 1,5 milyar dolar zarar ederken, izlenen beceriksiz politikalarla ihracattaki zararımız da 1,5 milyar dolar oldu.Yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğini iddia edenler fındık üreticilerinin alın terini, emeğini Hans'a ve Coni'ye yedirmekte bir mahsur görmüyor.”

Fındık üreticilerine de seslenen ve AK Parti'ye oy vermiş olsalar bile “benim oy verdiğim partidir, ne yapayım” gibi bir durumda kendilerini hissetmemelerini isteyen Kırali, “Siz de görüyorsunuz ki fındığınız için bir şey yapılmıyor. Fındığına sen sahip çık. Yoksa tüccar da, ihracatçı da, dış alıcılar da senin ekmeğini elinden almak için anlaşmış bekliyorlar. Bunların oyunlarını boz. Güçleri yetse senin fındığını 1 YTL vererek gasbetmeye utanmazlar. Çünkü bunlar seni değil midelerini düşünüyorlar. Fiskobirlik'in bugün içinde bulunduğu durum, senin haklarını savunmak için yaptığı mücadelenin ve sana hak ettiğin 7 YTL’yi vermesinin bir sonucudur. Unutma, çözüm makamı sizsiniz. Fındığınıza sahip çıkın.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Siyaset