Hacısalihoğlu “Esnaf Desteklenmeli”

Hacısalihoğlu “Esnaf Desteklenmeli”

Hacısalihoğlu “Esnaf Desteklenmeli”

Hacısalihoğlu “Esnaf Desteklenmeli”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Akçaabat’ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak, Belediye Meclis Üyeleri ve parti yöneticilerinin yer aldığı programda,  Akçaabat’ta esnaf ziyaretinde bulunuldu.

Ziyaret ile ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Bak “ Bir hafta içinde ikinci kez İl Başkanımız Ömer Hacısalihoğlu, İl-İlçe yöneticilerimiz ve Meclis üyelerimizle birlikte esnaflarımızı ziyaret ederek sorunlarını dinlemeye devam ettik. Zaten var olan ekonomik sorunlara Salgın sürecinin de eklenmesiyle birlikte piyasalarda ciddi daralma yaşanmaktadır. Esnafımız her zamanki gibi kendi kaderine terk edilmiş durumdadır. Kira ve hibe desteklerinden söylenildiği gibi herkesin faydalanamadığını, bırakın para kazanmayı bu salgın sürecinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için Bağ-Kur primini borç para alarak ödemeye çalıştıklarını belirten esnaflarımız,  sicil Affının da bir an önce çıkarılmasını istemektedirler. Kredi borçlarının faizli olarak ertelenmesine de tepki gösteren esnafımız  "Biz canımızla uğraşırken onlar hala esnaftan para koparmanın peşindeler" diyerek isyan etmektedirler. Bazı esnaflarımızın günü hiç siftah yapmadan kapattığını söylemesi, bazı işyerlerinin kapalı olması, bazı işyerlerinde ise kimselerin olmaması ise esnafımızın içinde bulunduğu umutsuzluğu ve çaresizliği gözler önüne sermektedir” dedi.

Esnafın éEsnaf Önlemleri Paketi”nin çıkması gerektiğini savunan Mustafa Bak “ Bizler CHP olarak Mevcut ekonomik desteklerin yanı sıra daha önce de hazırlamış olduğumuz "esnaf önlemleri paketi"nde de söylediğimiz gibi Sicil Affının Çıkarılması, Esnafımızın Kullandığı Kredilerin Faizsiz ve Ödeme Gücüne Göre Taksitlendirilmesi, Pandemi Boyunca Zarara Uğrayan Esnafa Kira Desteğinin sağlanması, kapalı olan esnaflarımızın Bağ-kur primlerinin hazinece karşılanması,  esnafa yönelik İcra İşlemlerinin durdurulması ve ek vergi İndirimlerinin sağlanması gibi ilave desteklerin bir an önce hayata geçirilmesi, aksi durumda ekonomik olarak her geçen gün daha kötüye giden esnaflarımızı çok daha sıkıntılı günler bekliyor olacak” dedi.

chp-trabzon-il-baskani-hacisalihoglu2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset