Günnar Yoğun Tempoda Çalışlıyor

Günnar Yoğun Tempoda Çalışlıyor

Günnar Yoğun Tempoda Çalışlıyor

Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Düzköy İlçesini ziyaret etti. İlçenin Büyükmahalle, Çayırbağı ile Alazlı Mahallerini ziyaret eden Günnar, vatandaşlara sohbet etti.

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Düzköy İlçesinin Büyükmahalle, Çayırbağı  ve Alazlı Mahallerini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Günnar, vatandaşlara 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği ile ilgili vatandaşlarla sohbet etti.   Milletvekili Günnar, Avrupa’da bize karşı yapılan çirkin olaylara da değinerek, “16 Nisan halk oylaması ile halkımızın, milletimizin bekası için son derece önemli. Avrupa’daki ülkelerin, ülkemize yönelik yaptıkları demokrasinin işlemediği, insan hak ve hürriyetlerinin kısıtlandığının bir göstergesidir.  Özellikle Hollanda, Avusturya ve Almanya gibi ülkelere anayasa değişikliğini oradaki Türklere anlatmak üzere giden bakanlarımızın toplantılarını iptal eden uygulamaları yaşıyoruz. Bütün bu yapılanların demokrasi ve diplomasi adabıyla bir alakası yoktur.  Bütün bunlar ortaçağ Avrupasının dayatmacı zihniyetinin tezahürüdür” diye konuştu. Trabzonlunun her seçimde AK Parti’ye en yüksek desteği verdiğini ifade eden Günnar, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Halkımızın bu referandumda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Taayip Erdoğan’a yüksek oyu vereceğine yürekten inanıyorum. Aziz Milletimizin Türkiye'nin geleceği ile çok kararlı iradelerini gördüm ve referandumda da ‘Evet’ oyu vereceklerini görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Trabzon, yurt dışına çok sayıda gurbetçi veren illerimizin başında. Oradaki oyunları çok ciddi manada takip ve analiz etmekteler. İnşallah hem yurt dışındaki Trabzonlular ve tüm yurttaşlarımızla  Trabzon'dan çok güçlü bir destek çıkacak.”

 

Anayasa değişikliğinde ki maddeleri de vatandaşlara anlatan Günnar, 18 maddeyi kapsayan anayasa değişiklik metnini vatandaşlara anlattı. Günnar, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci maddesine göre, Anayasa'nın "Yargı yetkisi" başlığında değişikliğe gidilecek.  Buna göre, yargı yetkisinin, Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılacağına dair hüküm, "Bağımsız ve tarafsız" mahkemelerce kullanılacağı şeklinde değişecek. Teklifin ikinci maddesi milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılacak. Teklifin üçüncü maddesi, seçilme yaşını 25'ten 18'e indirilmesini ve askerlikle ilişiği olanların milletvekili adaylığına başvuramamasını öngörüyor " dedi.

adnan-gunnar-duzkoyde.jpg

adnan-gunnar-duzkoyde1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset