Gedikli Etkin Görevde Devam

Gedikli Etkin Görevde Devam

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'nin 2003'teki ilk kongresinden bu yana geçen 6 yılda Merkez Yürütme Kurulu'nda hiç değişmeyen 3 isimden biri Akçaabat'ın yakından tanıdığı bir isim.

 

İlçemize bağlı Acısu Köyü'nden olan ve AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, Recep Tayyip Erdoğan'ın vazgeçemediği isimlerin başında geliyor. İki dönemdir Genel Başkan Yardımcısı olan Bülent Gedikli, gerçekleştirilen büyük kongrede de koltuğunu koruyan isimler arasında yer aldı.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun diğer iki ismi ise Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liseden sınıf arkadaşı olan AK Parti'nin kurucularından Naim Şahin ve Özal ailesine yakınlığıyla bilinen ve merhum Yusuf Bozkurt Özal'la birlikte siyaset yapan Reha Denemeç.

Bülent Gedikli kimdir?

Dr. Bülent Gedikli 1964 yılında Trabzon'da doğdu. 1981 yılında Akçaabat Lisesi'nden, 1985 yılında da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. 18.10.1985 tarihinde Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu'na Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak giren Gedikli, 1989 yılında aynı kuruma Maliye Müfettişi olarak atandı. 1992-1994 döneminde staj ve yurtdışı öğrenim için gittiği ABD'nde Northeastern Üniversitesi Para Banka Bölümü'nde lisansüstü öğrenimini tamamlamasını müteakip yurda döndü ve 05.04.1996 tarihinde Maliye Baş Müfettişliği'ne atandı. Haziran 1996-Mayıs 2000 tarihleri arasında Maliye Bakanlığı'nda; Bakan Özel Danışmanlığı, Gelirler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı ve Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Nisan 2000'de İstanbul Üniversitesi'nde “Kamu Harcama Yönetiminde Kalite Türkiye'de Performans Odaklı Bütçeye Geçiş” konusundaki doktora tezini tamamlayarak “Doktor” unvanı alan Gedikli, aynı yıl memuriyetten ayrılarak özel sektöre geçti ve bir süre Yeminli Mali Müşavir olarak çalıştı. AK Parti Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi olan Dr. Gedikli, 2002 Genel Seçimleri'nde An-kara Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Halen Meclis'te 23. Dönem An-kara Milletvekili olarak görev yapıyor. Partinin kurulmasıyla Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 07.11.2008 tarihinden itibaren de Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte. Gedikli, evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilmekte.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset