Cumur'dan Açıklama

Cumur'dan Açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Trabzon, Türkiye ve Dünya değerlendirmesi yaparken, 'Benim mücadelem yerelde Trabzon için. Trabzon belediyesini istememizin sebebi bir kişiyi daha istihdam etmek, Trabzon'da hizmet getirm

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur,  Trabzon, Türkiye ve Dünya değerlendirmesi yaparken, 'Benim mücadelem yerelde Trabzon için. Trabzon belediyesini istememizin sebebi bir kişiyi daha istihdam etmek, Trabzon'da hizmet getirmek içindir' dedi.

 

'Türkiye 3 Kasım 2002'den sonra bir dönüşüm ve değişimin içine girdi. İç dinamikleri harekete geçti. Kentin potansiyeli dünyadaki potansiyeli harekete geçti. Sayın Başbakanımız Genel Başkan ve Milletvekili iken çalıştı. AB ile ilgili dünyada mesafe aldık.

 

Demokratikleşmeler, Hak ve Özgürlük yasaları, Avrupa birliği ile uyum paketlerinin meclisten çıkarılması Türkiye'nin lehine oldu. Türk insanının yüksek stardartta yaşamasına yönelik düzenlemeler toplumun önüne geldi. O dönemde muhalefet Kıbrıs'ı önümüze getirdi. 6 sene geçti çakıl taşı bile vermedik.

 

Avrupa Birliği sürecinden sonra Ortadoğu ve dünya üzerinde ülkeler nasıl biraraya yaşar diye türkiye sorumluluk aldı. Sayın Başbakanımıza rol verildi. Bu başbakanımızı İngiltere de yılın siyasetçisi yapıldı. Yılın devlet adamı seçildi. Türk insanını gururlandıran ödüldür. Özlenen insan tipidir sayın Başbakanımız. Dünyadaki gelişmelere bakınca Amerika'nın Kafkaslardaki senaryosu var. Enerji üzerinde ve bölge üzerinde Rusya'nın egemenliğini ortadan kaldırmak istiyor. Dünyada iki pramit var. Birisi Amerika'dır G-8 ve birde Sovyet bloku ülkeler.

 

Çatışma halen devam ediyor. Pramitin içine katılan ülkeler var. Gürcistan'a rol çizilmiş ve Rusya bunu kabullenemiyor. Petrolün yükselmesi hem İran'a hem de Rusya'ya doping oldu. ABD baktı ki, bu yanlış tekrar geri çekti fiyatları. Türkiye'nin rolü ne? Türkiye burada gerçekten hem Avrupa birliği hem Rusya üzerinde belirleyiciliği olan bir ülke. Hakem rolünde. Bilgisine başvuruluyor. Suriye ve İsrail çatışmasında da başvuruluyor.

 

Türkiye hak ettiği yere kadar gidiyor. 8 gelişmiş ülkenin 9'ncusu olmalıyız. Afganistan'dan Pakistan'a, Bosna'ya bunun yanına Makedonya'ya bakın. Türkiye oralarda da söz konusu. Bunu yaparken Onurlu dış politikanın yansımalarıdır bunlar. Birilerinin söylediği gibi borç alan emir alır hükümet sözü boş sözdür. Türkiye ayaklarının üzerine duran ve dünyaya yön veren bir seviyeye geliyor.'

Kaynak:Taka

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset