Cumur ve Çavuş'un istifa Yorumu

Cumur ve Çavuş'un istifa Yorumu

AK PARTİ Trabzon Millevtekili Mustafa Cumur, istifa eden 6 belediye meclis üyesine tepki gösterdi.

AK PARTİ Trabzon Millevtekili Mustafa Cumur, istifa eden 6 belediye meclis üyesine tepki gösterdi. Cumur, “Bu arkadaşların partiden istifa ederken vicdani muhasebe yapmalarını da isterim” dedi.

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Akçaabat Belediye Meclisi’nin AKP’li 6 üyesinin partiden istifa etmesine tepki gösterdi. Cumur AK Parti’nin oylarıyla meclis üyesi seçilen isimlerin istifa ederken vicdanlarda da bunun muhasebesini yapmaları gerektiğini söyledi.

Meclis üyelerinin istifa ederek kendilerine oy veren AK Parti tabasının sorumluluklarını taşıyamadıklarını kaydeden Cumur; "Arkadaşlar kendileri için en doğru kararı verirler. Nasıl ki AK Parti’den meclis üyesi adayı olurken en doğru kararı vermişlerse istifa ederken de en doğru kararı vermişlerdir. Kendilerine saygı duyuyorum. Ama bana göre yanlış yapmışlardır. Bu istifa kararını önce vicdanlarına danışmalıdırlar. Kendilerine verilen oyun sorumluluklarını taşıyabildiler mi yoksa taşıyamadılar mı? 22 Temmuz seçimlerinden önce AK Parti’de milletvekili olan 200 isim listeye girmedi. Ama hiçbirisi partisine küsüp istifa etmedi. Bu isimler meclis üyesi değil milletvekiliydi. Bu örnek önümüzdeyken meclis üyelerinin il delegesi yapılmadıkları için istifa etmeleri AK Parti’ye hiçbir şey kaybettirmez" ifadelerine yer verdi.

 

Osman Çavuş "2.Erkan Mumcu olayı" dedi.

 

AK Parti Akçaabat ilçe Başkanı Osman Çavuş ise Akçaabat Belediye Meclisi üyelerinden 6 ismin partiden istifa etmesinin 2. Erkan Mumcu olayı olduğunu söyledi. İstifalara üzüldüğünü özellikle Osman Parlayan’ın istifasının kendisini üzdüğünü dile getiren Çavuş seçim döneminde yaşardıkları bir olayı ilk kez kamuoyuna açıkladı

Çavuş istifa haberini bir gazeteden  öğrendiğini ve üzüldüğünü ifade ederken Osman Parlayan’ın istifasının kendisine ayrıca üzdüğünü kaydederek, "AK Parti’den istifa eden belediye meclis üyelerinin, meclis üyeliğinden de istifa etmelerini istedi. Çavuş AK Parti’nin oylarıyla meclise giren üyelerin tabanın oyuna saygı göstermesini ve görevlerini bırakmasını isteyerek, "Bu konuda elimizde bir bilgi ulaşmadı. Haberi bir gazeteden öğrendim. Osman Parlayan’ın ayrılmasına diğer isimlerin ayrılmasından daha fazla üzüldüm. Bir evladın baba malını satması çok kolaydır. Ama kendi kazandığını satarken zorlanır. Osman Parlayan bu işin mutfağında bir arkadaşımızdı. Partinin kuruluşunda olan, beraber yol arkadaşlığı yaptığımız, kısa bir sürede olsa ilçe başkanlığımızı yapan bir arkadaşımızdı. Onun ayrılmasına üzüldüm. 2004 yılında belediye başkanlığına aday adayı oldu. Sonra yapılan çalışmalar neticesinde büyük bir özveride bulunarak belediye başkan adaylığından feragat edip belediye meclis üyesi oldu. Belediye Meclisi Grup Başkanlığı görevini yaptı. Teşkilat çalışmalarımıza katılması da iyiydi. Yönetim kurulu toplantılarına bazen katılıp bazen katılmazdı. Aslında iplerin koptuğu nokta il kongre delegesi yapılıp yapılmaması değildi. Neden istifa ettiğini kendisinin açıklaması gerekir. Eğer ben şahsım adına bir hata yapıp kendisini üzdüysem, onlara haksızlık yaptıysam, onlar hakkı benim üzerimden arayabilirdiler. Beni eleştirebilirler. Genel merkeze şikayet edeceklerse beni şikayet etsinler. Ama pireye kızıp yorganı yakmak doğru değil. Partiden istifa etmeyi gerektirecek hiçbir şey yoktu. Öbür istifa eden arkadaşlara sıra gelince onları Osman Parlayan ile beraber değerlendirirsem Osman Parlayan’a haksızlık yapmış olurum. Onlarla ilgili değerlendirmemi istifalarının gerekçelerini öğrendikten sonra yapacağım. İl kongresi delegesi olamadım diye partiden istifa eden bir partili düşünemiyorum. Bu hadise ikinci bir Erkan Mumcu olayıdır. Büyük adamlar büyük düşünür" dedi.

İstifa eden isimlerin meclis üyeliğinden de istifa etmelerini isteyerek, "Onlar AK Parti’nin oylarıyla o koltuğa oturmuşlardır. Eğer AK Parti’den istifa ediyorlarsa o tabanın temsilciliğinden istifa ediyorlar demektir. Etik olan meclis üyeliğinden de istifa etmelidirler. Biz seçim döneminde kapı kapı dolaşıp oy istersen bir evin kapısını çaldık. Karanfil verecektik. Kapıyı çaldığımızda pijamaları ile birisi çıktı karşımıza O kişi bugün belediye meclisine AK Parti adına giren kişilerden bir tanesi. Bu kişi bugün meclis üyesi olacak, ama AK Parti’den istifa edecek. Bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum
Siyaset