Cumur, Sert Konuştu.

Cumur, Sert Konuştu.

Mustafa Cumur,"Bazı adaylar Ay'dan arsa satmıyorlar o kadar. Macerya gerek yok"

Ak Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur sert konuştu. “Sadece aydan arsa satmıyorlar o kadar” diyen Cumur “bir aday çıkıp bin kişiye iş vereceklerini söylüyor. Bu külliyen yalandır. 300 kişi alsınlar o binayı hemen onlara verelim” dedi.

 

 MACERAYA DEĞİL GERÇEĞE İHTİYAÇ VAR

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat ilçe teşkilatınca Yaylacık Mahallesi'nde kahvehane toplantısı gerçekleştirildi. Parti yönetici Aydın Birinci’nin yönettiği toplantıya, Akçaabat Belediye Başkanı ve Ak Parti Adayı Şefik Türkmen, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kırandi, Akçaabat Belediye Meclis Adayları, Osman Parlayan, Nazmi Kalaycı, Özkan Öztürk, Ali Haydar Özdemir, Mustafa Güner, Murat Üçüncü, Ahmet Murat Baş, Engin Erbaşaran, Abdullah Ertem, Şaban Günaydın, Temel Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantının son bölümüne katılan Ak Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Başkan adaylarının bazılarının afaki vaatler verdiklerini belirterek “Bazıları sadece seçim vaadi olsun diye afaki vaatler veriyor. Eski tekel binası ile ilgili çıkıp bin kişi alacağız diyorlar. Değil bin işçi 300 kişi alsınlar bugün o kişiye binayı devrederiz. Akçaabat’ta maceraya değil gerçeğe ihtiyaç var” dedi.

 

 AKÇAABAT'IN MENFAATİ NEYSE ONU YAPARIM.

 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise Tekel binalarının Akçaabat’a kazandırılmasında kendisinin çok emeği geçtiğini ve Akçaabat’ın yararına görmediği bir oluşuma kesinlikle binayı vermeyeceğini söyledi. Türkmen “Bir önceki seçimde bana neden burayı üniversiteye vermiyorsun. Hemen vermen lazım diyorlardı. Ben şeçimi kaybetme pahasına da olsa ilk etapta şartları yerine getirmeyen üniversiteye vermedim. Ne zamanki şartlarımızı kabul ettiler o zaman verdim. Eğer ilk zaman şu anki binayı vermiş olsaydım binalarda bizim hiçbir hak iddia etme şansımız olmayacaktı. Nasıl ki biz Tekel’den alıp Üniversiteye verdik, Üniversitede isterse farklı amaçla burasını kullanabilme hakkına sahip olurdu. Biz ne yaptık  Tapuya şart koydurdu. Bu şartta binada eğitim öğretim amacıyla kullanılacak. Başka bir amaçla kullanılamaz şartıdır. Eğer 10 yıl sonra bu binayı üniversite dese ki bu çarşının en değerli yerindeki binayı satıyorum, satamaz. Tapu hemen Akçaabat belediyesine geçer. Eğer bu kararlılığı göstermeseydik, Akçaabat’ın menfaatini düşünmeseydik buna hemen evet derdik. Ama demedik ve tapuya şart koydurduk.Çünkü biz Akçaabat’ın menfaatini düşündük” diye konuştu.

 

Bugünde diğer bina için aynı şeyi düşündüğünü belirten Türkmen “Elimizde kalan tek bina için görüşmelerimiz sürüyor. İş Bankası ile görüştük. Ama adamlar öyle şartlar ileri sürdüler ki sanki, onlar mal sahibi biz kiracıyız gibi. Şartnameye koydukları bir maddede şunu diyorlar; Eğer buradan vazgeçip binayı boşatırsak yapılan tüm masraflar belediye tarafından ödenir”. Bunu kim kabul eder. Ben Akçaabat’ın hakkını korumak için buradayım. Kimseye böyle şartlarda verememem, vermem” dedi.

 Türkmen Telek binası için görüşmelerin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum
Siyaset