CHP'den Anket Eleştirisi

CHP'den Anket Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Akçaabat İlçe Başkanlığı’nın yaptığı ileri sürülen anketle ilgili eleştirilerde bulundu.

Nadirin yaptığı basın açıklamasının tam metni.

 

           Yerel basınımızdan  “ AKP nin İlçemizde önümüzdeki yerel seçimlerde seçimle oluşacak olan makamlara gösterebileceği adayları belirlemek için bir anket çalışması içerisine girdiğini” öğrenmekteyiz.

            Siyasi Parti örgütlerinin meşru zemin içerisinde kalarak yaptıkları veya yapmayı planladıkları, hukuk ve ahlakla izah edilebilen çalışmalarına bir lafımız olmaz. Olamaz.

            Ancak, AKP Akçaabat’ta yerel yazılı basınımızda çıkan haberlerin içeriklerinde belirtildiği gibi bir çalışmanın içerisinde ise, boyunu aşmış olur. Bunun hesabını da zor verir.

            Çünkü Söz konusu AKP nin anket listelerinde yer alan isimlerin tümüne yakını, farklı, farklı siyasi görüş ve düşünceler taşıyan, hatta bir bölümü devlet memuru olduğundan şu anda düşüncelerini dahi açıklayamayacak konumda bulunan İlçemizin yetiştirdiği mümtaz değerlerimizdir.

            Bu değerlerimizin izinleri olmadan, Yasaları, hukuk ve ahlakı değerleri hiçe sayarak, hedefe ulaşmak için her yol mubahtır anlayışı ile mümtaz insanlarımızı, çuvaldıza dizer gibi, AKP nin aday, adayları olarak lanse ederek kamuoyunun veya AKP üye ve örgütlerinin Önüne sürmeye hiç kimsenin hakkı da yoktur, haddi de.

Yanlış anlaşılmasın, biz söz konusu insanlarımızın hak ve hukuklarını onlardan izin almadan koruma gibi bir göreve soyunmadık, Bu değerlerimizin hepsi kendi hak ve hukuklarını koruyabilecek bilgi birikimine sahiptirler. İhtiyaç hissederlerse bunu da yaparlar.

Bizim amacımız,  AKP Şunu iyi bilsin, Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat’ta gücünü halktan ve yasalardan almayan, akıl ve mantıkla, hukuk ve ahlakla izah edilemeyen hiçbir söylem ve eyleme müsaade etmeyecektir.

Biz İlçemizde siyaseti halkımızın anlayabileceği bir dille kurallara uygun olarak yapmaya çalışıyoruz.  Bu anlamda önümüze çıkabilecek engelleri de aşmaya kararlıyız.

Bizim hedeflerimize ulaşabilmek için, yalana, yanlışa, yolsuzluk ve hukuksuzluğa değil, sadece ve sadece halkımızın desteğine ihtiyacımız vardır. O’nu da meşru yollardan giderek kazanacağımızdan eminiz.

Görevi İlçemizde siyaset yapmak olan her kişi ve kurumu meşru yollardan mücadele etmeye davet ediyorum.

AKP nin anket konusu ile ilgili anlaşılabilir bir açıklaması varsa, amenna, yoksa mağdur görünen insanlardan ve kamuoyundan özür dilemelidirler.

Mustafa NADİR
    CHP Akçaabat İlçe Başkanı 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Siyaset