CHP Akçaabat Hayır İçin Sahada

CHP Akçaabat Hayır İçin Sahada

CHP Akçaabat Hayır İçin Sahada

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Teşkilâtı referandumla ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Çalışmalara destek için Trabzon’a gelen İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent kerimoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün de Akçaabat7a gelerek destek veridği çalışmalara eski Trabzon milletvekili Volkan Canalioğlu da katkı sağladı.

Esnaf ziyareti gerçekleştiren ekibe yoğun ilgi olduğunu belirten CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“16 Nisan'da hepimiz adına kritik önem taşıyan ve rejimimizi oylayacağımız bir referanduma gidiyoruz. Bu konuyu partiler üstü bir mesele olarak ele alıp, konuyla alakalı her açıklamayı can kulağıyla dinlememiz bu süreçte en önemli vatandaşlık görevimiz olacaktır. Bir siyasi parti olarak vatandaşlardan bu defa bizi iktidara taşımanızı değil de bütün yetkilerin bir kişiye verilmesini içeren bu pakete hayır diyerek, bütün bir millet olarak iktidarda kalmamızı sağlamanızı istiyoruz.

Referanduma sunulacak olan anayasa metni maalesef mecliste yeterince tartışılamamıştır.22 madde olarak hazırlanan taslak çok büyük bir aceleyle meclisten geçirilmiştir. Mecliste 22 maddenin 18 maddeye düşürülmesi, taslağın alel-acele hazırlanmış olduğunun en net tezahürüdür. Sonuç olarak ortaya çıkan Metin; meclisin neredeyse tamamen elinin kolunun bağlandığı, tüm yetkilerin tek elde toplandığı ve bu yetkileri ele geçireni denetlemenin fiilen imkânsızlaştırıldığı bir metindir.

Bu haliyle bu değişikliğe hayır demeyi bir yurt severlik, ve vatandaşlık borcu olarak gördüğümüzü ifade ediyoruz. Bu hususta metni hazırlayanların görevi hazırladıkları metni ortaya koyarak savunmaktır. Oysaki bu teklifi getirenler, hayır oyu kullanacak olanları neredeyse terörist/vatan haini ilan ederek yol yürüme çabasındadırlar.” 

chp-akcaabat1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Siyaset