Çavuş'tan İlginç Kutlama

Çavuş'tan İlginç Kutlama

AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş, Türkiye’nin özel kutlama günlerine bir yenisini daha ekledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Türkiye’nin özel kutlama günlerine bir yenisini daha ekledi. AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2009 yılındaki Davos Toplantısı’nda gerçekleştirdiği çıkışın yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı.

Çavuş, yayımladığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Osmanlı İmparatorluğu’nun varisi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Osmanlı gibi; zulme uğrayan mazlumların, yüreği yanıkların, vatanlarından terki diyar edilenlerin yanında olduğunu Davos’tan haykırışının yıldönümünde bulunuyoruz. Başbakan’ın Davos’ta sarf ettiği sözler İslam Âleminde ayakta alkışlanmıştır. Özellikle Arap ülkelerinde dünyaya gözlerini yeni açan bebelere “Recep Tayyip” isminin koyulması; Başbakanımıza, beraberindeyse Türklere karşı olan sevginin arttığının açık örneğidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin, özellikle bölgemizde ve dünyada etkin rolünün arttığını görmekten mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Hiçbir şey artık eskisi gibi değil. İçeride ve dışarıda itibarı yükselen etkin ve saygın bir Türkiye vardır. Elbette ki büyük ülke olmanın bedelleri vardır. Büyük ülkeler, elbette ki bedel de ödemeye hazırdırlar.”

Hatırlanacağı üzere Davos’ta İsrail Devlet Başkanı Ariel Şaron’a “one minute” diyerek söze giren Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan; “Sesin çok yüksek çıkıyor. Benden yaşlısın biliyorum ki sesinin benden çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir. Benim sesim bu kadar çok yüksek çıkmayacak. Bunu böyle bilesin. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüz, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum. Ülkenizde başbakanlık yapmış iki kişinin bana çok önemli lafları vardır. Filistin’e, tankların üstünde girdiği zaman, ‘kendimi bir başka mutlu addediyorum’ diyen başbakanlarınız var. Tankların üzerine çıkıp da ‘Filistin’e girince mutlu oluyorum’ diyen başbakanlarınız var. Ve bana sayılar veriyorsunuz. İsmini de veririm, belki merak edenleriniz vardır… Şu zulme alkış tutanları da ayrıca kınıyorum. Peki, çocukları öldürenleri kalkıp da alkışlamak öyle zannediyorum ki insanlık suçudur. Sadece size, iki söz söyleyeceğim; Tevrat'ın 6. maddesi der ki ‘öldürmeyeceksin.’ Burada öldürme var. Bu da çok enteresan.” sözleriyle hitap etmiş, kendisini konuşturmamaya çalışan oturum yöneticisine de dönerek “Benim için bundan böyle Davos bitmiştir” kesin tavrıyla salondan ayrılmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset