Canalioğlu Muhtarlarla

Canalioğlu Muhtarlarla

Canalioğlu, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Trabzon'da muhtarlarla bir araya geldi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu beraberindeki milletvekili adayları, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Trabzon'da muhtarlarla bir araya geldi.

Törende konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı M. Volkan Canalioğlu, muhtarlarla Belediye Başkanlığı döneminde bir ekip çalışması yaptıklarını belirterek, "Muhtarları fahri belediye başkan yardımcısı olarak gördüm. 5 Yıl boyunca en az ayda bir değerli muhtarlarımızla bir araya geldik ve sorunları ortaya koyduk. Öncelik sırasına göre sizlerin sorunlarını çözmeye çalıştık. Hep sizlere sordum. Mahalle temsilcisine sormadım sizlere sordum. Çünkü sizler seçilmiş insanlarsınız. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları, devletin mahalle veya köydeki temsilcisi değerli muhtarlarım seçildikten sonra ne yapıyorsunuz.

Mahalleniz veya köyünüzdeki sorunlar için devlet kurumlarının kapısını aşındırıyorsunuz. Birinden bir şey istemek çok zordur. Bunu kendi adınıza istemiyorsunuz. O nedenle muhtarlarımızın mutlaka güçlenmesi gerekiyor. Bizim dönemimizde muhtarlarımıza asgari ücretten maaş bağlayacağız, milli gelirden pay vereceğiz ve primlerini de ödeyeceğiz" dedi.

canalioglu-muhtarlarla.jpg

Canalioğlu, AK Parti milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar'ın "Seçilirsem, yatarım. Torunumla oynarım" diye bir süre önce gazetelerde haberi çıktığını hatırlatarak "9 yıldır Trabzon Milletvekili olanlar var. Trabzon Milletvekili oluyorlar ancak Trabzonlu'nun milletvekili olamıyorlar. Önümüzdeki seçimler için aday olan bir arkadaşımız ise, 'Trabzon'dan aday olmak istemiyordum ama genel başkanım öyle takdir etti. Seçilirsem çoluk çocuk, torun Ankara'da yatarım' diyor. Arkadaşlar; biz yatmak için değil, gece gündüz Trabzon'a biliyorsunuz.

Yerel seçimlerde sizlerden oy istemedik. Kendi takdirlerinize bıraktım. Ama bu kez sizlerden oy istiyorum. Sizlere güzel hizmetler sunacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Ankara'da bir eviniz, bir ağabeyiniz, bir kardeşinizin olacağını ve herkesin derdine derman olmak için gayret sarf edeceğimizi açık şekilde söylüyorum. Sizlerin güvenine layık olmak için çalışıyorum. Ağabeylik ünvanını korumak için elimden geleni yapacağım. Seçildiğimizde Trabzon'un değil, Trabzonlu'nun milletvekili olacağız. Parti ayırımı yapmayacağız, her Trabzonlu'nun sorununa el atacağız" şeklinde konuştu.

CHP Merkez İlçe Başkanı Turgay Güngör ise muhtarların bulundukları köy veya mahallelerde devletin birer temsilcisi olduğunu kaydederek "Biz yapacağımız tüm çalışmalarda muhtarlarımızın da görüşünü alacağız" derken İl Başkan Yavuz Karan ise, "Muhtarlar zor şartlar altında görevlerini yapmakta ve cebinden para harcayarak vatandaşın sorununu çözmektedir. CHP iktidarında muhtarlarımız da rahat nefes alacak" ifadelerini kullandı.

Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk ise muhtarların tüm siyasilere eşit mesafede olduğunu ifade etti ve muhtarların durumlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset