Başkanlardan Ortak Açıklama

Başkanlardan Ortak Açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Muhammet Balta ve İl.e Başkanı Osman Çavuş’un Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesinde yapmış oldukları anket çalışmasına diğer siyasi partilerden sert tepki geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Muhammet Balta ve İlçe Başkanı Osman Çavuş’un Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesine  yapmış oldukları ziyarette yapılan anket çalışmasına diğer siyasi partilerden sert tepki geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Anavatan Partisi ve Demokrat Parti ilçe başkanlarının imzası bulunan ortak açıklama şu şekilde :

Siyasi partilerin ülkemizde ne şekilde faaliyet göstereceği ilgili yaslarca açıkça belirtilmiş olmasına rağmen, son dönemde AKP ilçe yönetimi bu yasalara aykırı hareket etmektedir.

Demokrasimizin yara almadan gelişmesi ve ilerlemesi için öncelikle konulan bu kurallara bütün siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerimizin uyması gerektiğine inanmaktayız.

Ancak; Ne yazık ki, AKP İlçe Yönetiminin, Osmanlıdan bizlere miras kalan ve bütün Avrupa’nın hayranlıkla izlediği ve bizimde haklı olarak gurur duyduğumuz, Muhtarlık müesseselerimizi Siyasi Parti organları gibi görüp, parti içi anket çalışmalarında görevlendirdiği, bu görevi hukuka aykırı bulup, ret eden muhtarlarımıza da “Görüşürüz.” anlayışı ile yaklaşılmaktadır.

Siyasi partilerimizin birer organları olmadıkları açıkça belli olan bu güzide müesseselerimizin hukuk ve etik dışı oldubittilerle kullanılmasına siyasi baskı ve sindirme hareketleri ile yaralanmasına seyirci kalmamız mümkün değildir.

AKP nin bu oldubittisi, demokrasimizin olmazsa olmazları arasında yer alan siyasi partilerimizi yok sayan, tek parti, tek siyasi güç hâkimiyetine kalkışma denemesi olarak görünmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset