Bakan Özak'tan Türkmen'e Makamında Ziyaret

Bakan Özak'tan Türkmen'e Makamında Ziyaret

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak , Trabzon’da yapılacak 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları ile ilgili tesis çalışmalarının gayet iyi gittiğini ve Trabzon’a Türkiye’nin en modern yüzme havuzunu yapacaklarını söyledi.

Bakan Faruk Özak ve beraberinde, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Ögür ile Akçaabat Belediyesini ziyaret etti.

 

Bakan Özak ziyarette AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon’da yapılacak 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları ile ilgili tesis çalışmalarının gayet iyi gittiğini ve Trabzon’a Türkiye’nin en modern yüzme havuzunu yapacaklarını söyledi.

 

Bakan Özak “Şuanda tesislerimiz gayet iyi gidiyor. Bir yıldan daha fazla bir zamanımız var. 4 bin yatak kapasiteli yurt yapıyoruz. Jimnastik salonu önümüzdeki ayın 21’inde ihale ediliyor. Basın merkezi ihale edildi ama burada bir itiraz var. Bunun sonuçlanmasını bekliyoruz.  Atletizm sahası ihalesi sonuçlandı ama bu ihaleye de itiraz var bu itirazın 3-4 gün içerisinde sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

Trabzon’a modern bir yüzme havuzu yaptıklarını ifade eden Bakan Özak “Türkiye’nin en gelişmiş yüzme havuzunu yapıyoruz. Bu havuzun üzeri açılır kapanır olacak. Trabzon’da tesis olarak çok işler yapılıyor. Bugün bütün ilçeleri gezdim. Her ilçeye bir kapalı spor salonu yapacağız. İlçelerimizden Dernekpazarı ve Hayrat ilçelerinin haricinde kapalı spor salonu olmayan ilçemiz kalmadı.  Dernekpazarı ve Hayrat’ta da arsa arıyoruz. Bulabilirsek bu ilçelere de birer salon yapmayı planlıyoruz. İleriki yılar için her ilçede bir yüzme havuzu yapılmasını düşünüyoruz. Yüzme Milli Eğitim Bakanlığı kabul ederse okullarda ders olarak ta konabilir” dedi.

 

Akaya’zı sahilinde yapılması planlanan tesisler içinde bir açıklama yapan Bakan Özak, TOKİ ile bir protokol imzaladık.  Şuan zemin etüdü yapılıyor. Bundan sonra dolguya başlanacak.  Bir yandan stadyumun projeleri yapılıyor. Buraya 40 bin kişilik stadyum yapacağı. Burada bir sorun yon. Bu tesisi yapacağız” dedi.

 

Söğütlü’deki atletizm tesislerini Akçaabat Sebatspor’ vereceklerini ifade eden Özak açıklamsını şöyle tamamladı “Akçaabat’a kapalı spor salonu  ve gençlik merkezi yapacağız. Burada olan eksikleri gidereceğiz. Akçaabat Fatih Stadyumu’nun TOKİ’ ye devredilmesinin ardından Söğütlüde yapılan tesislere Akçaabat Sebatspor’un onursal başkanı Mevlüt Selami Yardım’în adını vermeyi kararlaştırdık” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset