Altuntaş AK Parti'ye Yüklendi

Altuntaş AK Parti'ye Yüklendi

Milliyetçi Hareket Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Serkan Altuntaş, aylık olağan istişare toplantısının ardından gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Yapılan Açıklamayı Yayınlıyoruz.

 

-“ KÖYDES İHALELERİNİN % 75’İ AKP’LİLERİN ”-

 

Serkan Altuntaş, AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş’a cevap verdi; “Alternatif Hıdırnebi yolu ile ilgili AKP İlçe Başkanı Osman Çavuş’un yapmış olduğu beyanatlardaki ihale ile ilgili teknik bilgilerin ve rakamların doğruluğundan eminiz. Burada sorgulanması gereken yalnızca 2800 mt'lik yol değil  KÖYDES projelerindeki ihaleleri son 4 yıl içinde kimlerin aldığıdır.

Her T.C. vatandaşının bilgi edinme yasasına istinaden gerekli mercilere müracaat ettiğinde alabileceği raporları bizler de aldık ve yaptığımız ciddi araştırmalar gösterdi ki  2006-2007-2008 ve 2009 yılları içerisinde yapılan KÖYDES ihalelerinin  %75 ni AKP nin yönetici veya 1. derecede akrabaları almıştır.

Bu veriler  yapılan ihalelerin kendisi, il başkanı ya da vekilinin tasarrufunda olmadığı söylemlerinin inandırıcılığını ortadan  kaldırmış, tüm ihalelerde belirli kişiler ve şirketlerin ön plana çıktığını göstermiştir. Umarız ilgili birimlerde konunun öneminin farkına varıp gerekli duyarlılığı gösterirler.

Kimseyi karalamak ya da lekelemek amacında olmadığımızı ve yaptığımız ciddi çalışmaların sonucunu sizlerle paylaşmak amacında olduğumuzu bilmenizi isteriz”^

 

-“ TEKSTİL FABRİKASINA ŞARTLI DESTEK ”-

 

“Akçaabat merkezinde bulunan tekel binasının ilçemizde ticari bir faaliyete geçmesi ve istihdama katkı sağlaması noktasında belediyemizle ve ilçemiz insanlarıyla aynı düşüncedeyiz. Ancak şehir içinde sanayileşmenin, fabrika kurmanın olumlu taraflarının yanında bir çok olumsuz taraflarının da olacağı aşikardır. Ayrıca söz konusu tekel binasının ilçemizin merkezinde olduğunu da düşünürsek biraz daha ince eleyip sık dokumamız gerektiği kanaatindeyiz.

 

Yatırım amaçlı girişimci firmaların taleplerinin değerlendirilmesinin gerekliliğine inanıyor ancak, söz konusu tekstil amaçlı yatırımın şehir merkezindeki eski tekel binasından daha çok Düzköy yolu üzerindeki yeni tekel binasında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

 

Tabi tüm bu değerlendirmeler girişimci firma ya da firmaların incelenerek, yatırımın da doğru olduğuna karar verilirse gerekli hukuki sürecin işlemesi ve mevzuat çalışmalarının da yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

 

Merkezdeki eski tekel binasının ise sanayileşmeden, şehir kültürüne katkı sağlayacak yatırımlarla değerlendirilmesinin daha doğru olacağı ve ilçemize daha çok katkı sağlayacağı kanaatindeyiz”

 

-“ SÖĞÜTLÜ BELEDİYE BAŞKANIMIZ METİN GEDİKLİ’NİN ARKASINDAYIZ ”

 

“İlgili beldemizin Karadeniz bölgesinde ilk kez kanalizasyon terfi ve derin deşarj sistemine sahip olduğu, ilçemizin ve Yıldızlı Beldesinin de kanalizasyon akarlarını deniz deşarjı ile çözümleyen bir sisteme sahip olduğunu unutmayalım. Kanalizasyon terfi hattının sahildeki kumsaldan sisteme bağlanması nedeniyle 30m’de bir havalandırma bacalarıyla sıkışan  metan gazının çıkışı sağlanır. Yağmur, sel baskınları ve denizden gelen kum, mil vs  havalandırma bacalarını kapatmaması için de zaman zaman baca seviyeleri kotlanmak suretiyle korunmaktadır. Kot fazlası mil ve kumlar da parke, yol, alt yapı dolgularında kullanılmaktadır. İlgili sistem iller bankası projesi olup gerekli bilgilerin alınması mümkündür.

 

Asılsız ve mesnetsiz, haber değeri zayıf olan, sabotaj nitelikli, tarafsız habercilik ilkesine aykırı ve montaj haber saltolarıyla manşet değeri olmayan haberi manşetten yayın yapan gazetenin tarafımızca aboneliklerinin gözden geçirilerek değerlendirileceğinin bilinmesini de isteriz”

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Siyaset