Altıntepe'den Cumhuriyet Mesajı

Altıntepe'den Cumhuriyet Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Altıntepe'den Cumhuriyet Mesajı

99 yıl önce; bizlere yurdumuz cennet vatanımızı ve hiç inmemek üzere dalgalanan ay yıldızlı al bayrağımızı, sefer bizden zafer Allah’tan inancıyla, gözünü budaktan esirgemeden, bir Türk dünyaya bedel deyişinin hakkını vererek hediye etme mücadelesini onca düşman devletlere karşı inancı ve onuruyla kazanan ve bu zaferini Cumhuriyet’i ilan ederek taçlandıran başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere silah arkadaşları ve şehitlerimiz, gazilerimiz ile bileği bükülemeyen kadını, kızı, genci ve yaşlısıyla milletimizi sonsuz minnet ve şükran duygularımla yâd ediyor, Rahmet-i Rahman’a kavuşan ecdadımıza Yüce Mevla’dan şehitlik mertebesi ve rahmet diliyorum.
Ülkemiz topraklarının geri alınması, bağımsızlığımızın elde edilmesi ve bir devlet olmamızı sağlaması neticelerini getiren eşsiz zaferlerin mimarı ecdadımıza ne kadar şükretsek hiç kuşkusuz kifayetsiz kalır.
Tarihin hiçbir döneminde hürriyet ve bağımsızlığından ödün vermeyen, tam bir inanmışlıkla mücadele etmesi gerektiğinde ölümü dahi öldüren, kanla sulaması gerekse de vatanını satmayan vatan evlatlarına bugün çok şey borçlu Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğinde, demokrasi ve barış içerisinde yaşayan bizler.
Bir asır oldu Cumhuriyetimiz kurulalı. İşte o nedenle 2023 çok önemli. Türkiye Yüzyılının başlayacağı son eşikteyiz bugün. Türk Milleti elinde bulundurduklarının kıymetini biliyor ve küresel konjonktürün Türkiye merkezli dizayn edildiğine Cumhurbaşkanımızın her doğru okuyuşu ve hamlesiyle şahit oluyor, kelimenin tam manasıyla Türkiye Yüzyılı’nı yaşamaya başladığını hissediyor.
AK Parti iktidarında Cumhuriyetimizin önü açık, ülkemizin çıtayı ne kadar yükseğe çıkartabildiğini ve bunun mümkün olduğunu Milletimiz biliyor, görüyor hiç kuşkusuz.   Bugünkü direniş gücünü, Cumhuriyetimizi sağlam temeller üzerine yükselten atalarımızdan aldığımız da apaçıktır, onlara çok şey borçluyuz ve daha da layık olabileceğimizin bilinciyle 99’u 100’e bağlayacağız; bütün Dünya bizi izliyor, bizi takip ediyor. Türk Milleti de yöneticileriyle birlikte tam 99 yıl önceki emaneti aynı azim ve kararlılıkla muhafaza ediyor daha da zenginleştirerek.
Bu toprakları bizlere vatan yapan, Cumhuriyetimizi sarsılmaz temeller üzerine inşa eden aziz şehitlerimizin anısından aldığımız kuvvetle Türkiye Yüzyılına yelken açmanın kıvancını duyuyor, kutlu davamızın getireceği zafere inancımızla Cumhuriyeti bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, sevgi, hürmet ve minnetle anıyorum.

Ahmet Hüseyin ALTINTEPE
AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset