Akçaabat’ta memurluk yapan Selçuk Bayraktar adlı bir vatandaş kendisine kesilen cezayı iptal ettirdi

Akçaabat’ta memurluk yapan Selçuk Bayraktar adlı bir vatandaş kendisine kesilen cezayı iptal ettirdi

Akçaabat’ta memurluk yapan Selçuk Bayraktar adlı bir vatandaş kendisine kesilen cezayı iptal ettirdi.

günebakış Gazetesi’nin haberleştirdiği ve trafikte gıyabında kesilen trafik cezasını mahkemenin iptal etmesi olayı sürücüleri harekete geçirdi. Av. İbrahim Ethem Özkan’ın ardından Selçuk Bayraktar isimli genç de gıyabında yazılan aşırı hız cezasını mahkemeye götürerek iptal ettirdi.

TRABZON’DA mahkeme bir avukatın hız sınırını aştığı gerekçesiyle gıyabında aracının tescil plakasına kesilen trafik cezasını iptal etmesinin ardından bir başka şahıs da aynı davayla mahkemeyi kazandı.

 

Bir süre önce Avukat İbrahim Ethem Özkan’ın, gıyabında kesilen trafik cezasını iptal etmesinin ardından bu kez Akçaabat’ta memurlukyapan Selçuk Bayraktar adlı bir vatandaş benzer yolla kendisine kesilen cezayı iptal ettirdi. Avukat Özkan’ın cezasının iptalini günebakış’ta okuduğunu belirten Bayraktar, “Mahkeme lehime karar vermeseydi, gazetedeki haberi delil olarak sunacaktım” dedi.

Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvuran 29 yaşındaki Selçuk Bayraktar, “Yaklaşık 4 ay önce aracım Tanjant yolunda ilerlerken, radar uygulaması yapılmış ve benim radara girdiğim iddia edildi. Tabi aracım hiçbir şekilde durdurulmadı. Hız sınırını aştığım gerekçesiyle arkadan tebligat yazıldı” dedi.

 

günebakış Gazetesi’ndeki Avukat İbrahim Ethem Özkan’ın davayı kazanarak, cezanın iptal olmasını sağladığını gören Bayraktar mahkemeye başvurmaya karar verdiğini belirterek şöyle devam etti: “Dilekçeyle birlikte mahkemeye başvurdum. İndirimden yararlanabilmek için önce parayı yatırdım. Mahkemeyi kazandım ve vergi dairesine giderek yatırdığım ceza ücretini de geri aldım.”

 

Araç plakasına gıyabında yazılacak cezanın bir haksızlığa yol açtığını iddia eden Bayraktar, “Araç radarda hız sınırına giriyor ama kime geliyor bu ceza aracın tescil plakasına. Ben aracımı ehliyet sahibi başka bir şahsa veremem mi? Verdiğimde o hız sınırını aşamaz mı, aşar. Neden ceza bana geliyor? Polisin aracı durdurarak, cezayı yazması gerekiyor” diye konuştu.

 

Vatandaşların da kendisi ve daha önceden bu cezaya itiraz eden Avukat Özkan gibi arkadan yazılan radar cezalarına itiraz etmesi gerektiğini savunan Bayraktar, “İnsanlar mahkemeye giderken çekiniyor. Hakkını aramaktan kaçınıyor. Mahkeme bir ücret talep eder mi diye bile hakkını aramayanlar var. Ceza posta memuruyla birlikte tebliğ edildikten sonra 15 gün içinde, düzgün bir dilekçeyle mahkemeye başvurulabilir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset