Akçaabat'ta Konuşulanlar

Akçaabat'ta Konuşulanlar

Akçaabat gündeminde neler konuşuluyor.

MHP ANAP BİRLİKTELİĞİ Mİ?

 

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde partiler arasında ne tür bir yol izleyeceği en çok merak edilen partilerin başında Anavatan Partisi geliyor. Şefik Türkmen’in partiden ayrılmasının ardından önce Demokrat Parti ile ortak bir aday üzerinde seçime girilmesi denemesi tutmayınca yeni arayışlar içine girildiğini görmekteyiz. Bu çözüm arayışları arasında Anavatan Partisi’nden istifa ederek Ak Partiye katılan ve ardından Şefik Türkmen’in Ak Partiye katılmasıyla tekrar eski partisine geri dönen Sinan Sivrikaya’nın Milliyetçi Hareket Partisi listesinden kontenjan aday, Anavatan Partisi ilçe Başkanı Ali Köroğlu’nun ise yine MHP’den meclis üyeliğine aday olacağı konuşulanlar arasında. Kısacası Anavatan Şefik Türkmen kazanmaması için en güçlü partiye destek vereceklerini açıkça belirtmeseler de yapılan hareketlerden bunu çıkartmak mümkün. Anavatan partililer aday konusunda net bir şey söylemiyorlar.

 

 

AK PARTİ’DE HEYECAN KALMADI…

 

 

Akçaabat AK Parti teşkilatı Akçaabat ve Düzköy Belediye başkan adaylarını hafta sonu düzenlediği Açıkhava toplantısı ile kamuoyuna tanıtı. Geçmişte Ak partinin yaptığı etkinliklerin ne denli heyecan içerisinde olduğuna herkes şahittir. Aynı heyecanı bu toplantıda görüldüğünü söylemek çok zor. Özellikle Şefik Türkmen’in Ak Partiye katılmasının ardından parti teşkilatında bu heyecan yoksunluğunu görüyoruz. Horon oynamak bir zevk işidir ve mutlu insanlar horon oynar. İnsanın zoraki oynadığı horon dışarıdan bakınca çok net anlaşılıyor. Ak Partililer bu seçim horonunda varlar ama hiçte bu oyunu oynayacak mutlulukları olduğu söylenemez.

 

 

BAŞARAN 40 YILLIK CHP’Lİ GİBİ.

 

Akçaabat’ta siyasiler arasında en fazla isim yapan kişilerin başında Anavatan partili eski milletvekili Ali Kemal Başaran gelir. Başaran’ın özellikle sağlık alanında işi düşüpte yardım etmediği bir kişiye henüz rastlamadık. Milletvekilliğinden daha çok Trabzon’dan büyük şehirlere giden hastalar ile uğraştığını malumunuzdur.

 Başaran 22 Temmuz genel seçimlerinde Ak Parti’ye destek olmuştu. Başaran bir süre önce de törenle Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmişti. Şimdi doğal olarak CHP’nin başarısı için çalışıyor. Bu çalışmada tüm tanıdıklarına ulaşarak CHP aday Yavruoğlu’na destek istiyor. Bu çalışmaları yaparken 40 yıllık CHP’li gibi yapıyor.

 

 

ASIL İSTİFALAR DAHA SONRA MI?

 

Seçimler öncesinde adaylar belirlendikçe her partide aday gösterilmeyen kişiler veya yakınları istifa etmesi artık alışılagelmiş bir olay. En son Adacık beldesinde Ak Parti’de bu istifaları gördük. Ancak asıl istifa haberlerinin meclis üyelerinin açıklanmasından sonra olacağı gözüküyor. En önemlisi de beldelerde ki seçimlerde bunu şimdiden hissetmek mümkün. Bir başkan adayı b konuda o kadar zorlanmış ki aday olmaktan bile vazgeçtiği ancak son anda ikna edildiği haberleri bizlere kadar ulaştı.  Başkan adaylarının işi meclis üyeliği seçiminde çok daha zor olacak. 17 Şubattan sonra sürpriz istifalar karşımıza çıkabilir.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Siyaset