AK Parti'ye Rekor Başvuru Var

AK Parti'ye Rekor Başvuru Var

Aday adaylığı başvurularını 1 Kasım Cuma günü sona erdirecek olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’ne rekor başvuru var.

7 BAŞKAN ADAYI MÜRACAAT ETTİ, 3 KİŞİ DAHA EDECEK

İlk başkan aday adaylığı başvurusunu 21 Ekim Pazartesi günü Ahmet Güner’in yaptığı AK Parti’ye hafta içerisinde Hamza Kardeş, Zeki Koç, Darıca Belediye Muhammet Altınel, Ayhan Sevim, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci ve Akçaabat Belediye Şefik Türkmen adaylık başvurusunda bulundu. Osman Karaçukur, Mehmet Baş ve Musa Bulut’un Cuma günü yapacakları başvuru ile başkan aday adayı sayısı 10’a çıkmış olacak.

MECLİS’E DE ADAY ÇOK

AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi olmak isteğiyle bugüne kadar başvuran isim sayısı ise 50’ye yaklaştı. Müracaat edenler arasında ilginç isimler de var. Bunlar arasında geçen dönem Saadet Partisi Doğanköy Belediye başkan Adayı Ayhan Civelek, 2 dönem Refah Partisi’nden Akçaabat Belediye Başkan Adayı olan Sayım Bayraktar, 3 dönem AK Parti ilçe Başkanlığı yapan Osman Çavuş, AK Parti kongresinde mevcut başkan Ahmet Ziya Öztürk’ün karşısında çıkan Erkut Küçük de meclis üyeliği için müracaat etti.

 

Meclis üyeleri 3 fire verdi.

Akçaabat Belediye Meclisi’ne Şefik Türkmen ile birlikte AK Parti’den giren isimlerden 2 isim hariç tümü aynı anda yeniden müracaat etti. Bu isimler Osman Parlayan, Melike Turhan, Özkan Öztürk, Ali Haydar Özdemir, Engin Erbaşaran, Nazmi Kalaycı, Şaban Günaydın, Beytullah Ertem.  Kemal Duran ise ayrı müracaat ederken, Osman Birinci’nin MHP’den aday olacağı belirtildi. Temel Aydın ise henüz müracaat etmedi.

 

Kongrede başkanlık için yarışan 2. Listeden isimler,

Eski ilçe Başkanı Osman Çavuş’un da yer aldığı 2. listede olup meclis üyeliği için müracaat edenler arasında başta başkan adayı  Erkut Küçük olmak üzere, Davut Gerigelmez, Hasan İleli, İsmail Baytar, Ömer Tayyar Usman da başvuruda bulundu.

 

Yaptığımız araştırmalar sonucunda adaylık için şu isimlerin müracaat ettiğini öğrendik.

Osman Çavuş
Sayim Bayraktar
Kemal Duran,
Davut Gerigelmez,
Ayhan Kalaycı
Halil İncehasan,
Muammer Kasap
Tayfun Balcı
Selahattin Sarali
Gökhan İleli
Şaban Günaydın
Ali haydar Özdemir
Abdullah Ertem
İsmail Baytar
Erkut Küçük
Hasan İleli
Ömer Karabacak
Osman Parlayan
Engin Erbaşaran
Melike Turhan
Özkan öztürk
Hasan Günaydın
Ali Kolot
İlhan Köroğlu
Necahat Kantarcı
İzzet Kokoç
Muhammet Uzunali
Serkan Özdemir
Ahmet öztürk
Şükrü çağlayan
Murat Çakır
Özkan kadayıfçı
Ayfer Başaran
Sami Üçüncü
Yusuf Hocaoğlu
Cevdet Bayraktar
Bünyamin Güner
Hacı Ali Kalaycı
Nazmi Kalaycı
Mustafa Hikmet Eyüboğlu
Hacı Osman Kahriman
Erdal Akgün
İrfan Çelik
Mustafa Yılmaz
Ayhan Civelek
Hüseyin Turan

AK Parti’ye müracaat eden sayısının 60’ı geçeceği bekleniyor. Öte yandan bilindiği üzere Büyükşehir Belediyesi Konunu’na göre Akçaabat ilçemiz belde ve köyleriyle birlikte belediye teşkilatı nüfusu 100 bini geçtiği için 31 belediye meclis üyesi çıkartacak. Bu rakamın 1/5’i olan 6 meclis üyesi de Akçaabat İlçemizi Trabzon Büyükşehir belediye Meclisi’nde temsil edecek. 

ÖNEMLİ NOT:Sitemizde yayınlanan her türlü haber, fotoğraf ve görüntülerin izinsiz kullanımı suç teşkil etmektedir. Bu uyarıyı dikkate almayanlar için 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre yasal haklarımızın kullanılacağının bilinmesini önemle hatırlatırız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset